zondag 28 oktober 2012

P!nk waagt zich weer aan een cover

P!nk: Try (42)

Twaalf jaar kennen we haar inmiddels: Alecia Beth Moore, oftewel P!nk. Gemiddeld genomen scoorde ze iets meer dan twee hits per jaar, want ‘Try’ is haar 26e eigen hit. ‘Lady Marmelade’, #2 in 2001, maakte ze samen met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim.

Hoewel P!nk haar nummers tekstueel sterker worden de laatste jaren (door wat ze allemaal meemaakt), worden de hits kleiner. Haar laatste top 10-notering stamt uit 2010: ‘Raise your glass’, goed voor een 3e plaats en haar grootste solohit. Daarna is ze niet meer boven de 22e plaats uitgeweest, dat was ‘Blow me (one last kiss)’, dat na 17 weken nog steeds genoteerd staat: deze week op #44.

cover

Try me’, binnen op #42, is de tweede single van haar zesde studioalbum ‘The truth about love’, dat in september verscheen en deze week op #13 staat. Het is het enige nummer op het album dat niet door haar is geschreven, maar door Ben West en Michael Busbee. Zij namen het in 2011 als demo op onder de naam GoNorthToGoSouth.

Het is niet de eerste keer dat P!nk een nummer van iemand anders opneemt. Voor de film ‘Charlie’s Angels: Full throttle’ nam ze het nummer ‘Feel good time’ feat. William Orbit op, dat eerder was gezongen door Beck. De versie van P!nk bereikte in 2003 de 13e plaats, kijken hoe ver ‘Try’ komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten