maandag 31 augustus 2015

Sam Hunt volgt zijn instinct

#90 Sam Hunt: Take Your Time

Begin juli was ‘Take Your Time’ van Sam Hunt de Poedelplaat van 3FM dj’s Frank van der Lende en Giel Beelen. Twee week later gingen ook de dj’s van Radio 2 overstag, want die riepen het uit tot hun Top Song. Nu, zes weken later, komt het nummer eindelijk binnen, zei het nog bescheiden op de 90e plaats. ‘Take Your Time’ is dan ook geen nummer van dertien in een dozijn en heeft tijd nodig om te groeien.

Zijn vader was verzekeringsagent, zijn moeder lerares. Je kunt dus gerust stellen dat Sam Lowry Hunt (Cedartown, Georgia, 8 december 1984) de muziek niet van huis uit heeft  meegekregen. Van een vriend had hij een gitaar, waarop hij elke dag oefende. Niet met een speciale bedoeling, gewoon om de tijd door te komen.
Want zijn hart lag toen nog bij American football, waarin hij een goede quarterback was. Sam  dacht er dan ook over om professional te worden. Dat mislukte echter, waarna hij naar Nashville verhuisde, het mekka van de countrymuziek. Met anderen schreef hij enkele liedjes, waarvan ‘Come Over’ op een album van Kenny Chesney belandde en als single de eerste plaats haalde van de Amerikaanse countrylijst. En daarmee was het kostje van Sam Hunt gekocht, als songschrijver, nog niet als artiest.

instinct

Het duurde tot begin 2014 eer Hunt ook als artiest aan de bak kon. Met een platencontract op zak, werkt hij sindsdien aan een eigen carrière, schrijft liedjes maar niet specifiek met een genre in gedachten. ‘I try to zig when other people zag’ is een term in de voetbalsport en gaat voor Hunt ook op in de muziek: Ik doe net iets anders dan wat mensen van mij verwachten en volg mijn instinct. In oktober 2014 verscheen zijn album Montavallo, waarvan ‘Take Your Time’ de derde single is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten