maandag 15 oktober 2007

Paula Paloma zendt noodkreet uit

Paula Paloma: S.O.S. (100)

Je kunt zeggen wat je wilt over Paula Paloma, maar haar hits worden wel steeds groter! Bleef haar debuutsingle, ‘De bloedkoralen bruidsjurk’, vorig jaar nog steken op #94; ‘Helemaal gehad met jou’ deed het met een 71e plaats dit voorjaar al een stuk beter en met ‘Wat dacht je?’ bereikte ze van de zomer zelfs de bovenste helft van de hitlijst (#49). Top 10-hit dus voor ‘S.O.S.’?

Heet uw plaatje ‘S.O.S.’? Sluit dan maar achteraan in de rij! Paula Paloma is al de tiende die een S.O.S.-hit scoort. Vier keer werd alleen maar die titel gebruikt; naast Paula Paloma waren dat natuurlijk ABBA (#2 in 1975), A’studio feat. Polina (#51 in 2005) en Rihanna (#6 in 2006).

Het noodsignaal bestaande uit drie lange tonen, drie korte tonen en drie lange tonen, voortdurend achter elkaar doorgeseind, werd voor het eerst door de Duitse regering officieel opgenomen in de radioregels van 1 april 1905. Een jaar later werd het ook internationaal afgesproken op de International radiotelegrafische conferentie van 1906. Ga je die tekens opzoeken in het morse-alfabet, dan lees je S.O.S. Pas later zijn daar, als ezelsbruggetje, betekenissen bij bedacht, waarvan ‘save our souls’ de bekendste is.

2 opmerkingen:

  1. De liedjes worden ook steeds leuker
    Eén keer horen en het zit in je hoofd; dit is voor mij popmuziek in het Nederlands! Als we nog aan een songfestival meedoen moest er maar eens zoiets naar toe gaan. 100% commercieel en 100% muzikaal verantwoord wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind ik ook!
    Geweldige stem , goede uitstraling, het hele plaatje klopt!
    Uitzenden naar het songfestival!!!

    BeantwoordenVerwijderen