woensdag 31 december 2008

Oud & Nieuwflits: Marco terug naar #1

Na drie weken afwezigheid is het ‘m toch gelukt: Marco Borsato stijgt met ‘Dochters’ terug naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer gaat nu zijn vijfde week in. Fysiek blijft het nummer het sterkst, de download zakt twee plaatsen en staat op een vijfde plek van de Download Top 50. De nieuwe #1 in de downloadlijst is Adele met ‘Make you feel my love’. Maar doordat de cd-single slechts 20% verkoopt van die van Marco Borsato, moet zij genoegen nemen met een tweede plek in de Single Top 100, waarmee ze haar grootste hit scoort; ‘Chasing pavements’ kwam in maart 2007 tot #7.

Red!, de winnaars van Popstars 2008, moeten al na één week afscheid nemen van de eerste plaats met ‘Step into the light’, dat naar de achtste plaats zakt. Zo hard ging het nog niet met een winnaar van een talentenjacht. Een cd-single ontbreekt (nog), de download zakt naar de derde plek.

‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon viel vorig jaar nog terug naar #35. Deze week stijgt het 3FM Serious request anthem naar de zesde plaats. Met een Megahit de komende week kan een top 3 positie niet meer uitblijven. Het speciaal door Novastar geschreven nummer ‘Wating so long’ voor Serious request, stijgt door naar de vijfde plaats.

De eerste lijst van 2009 telt negen binnenkomers, waarvan er vier op herhaling gaan. De echte binnenkomers zijn de volgende:
#33: Cidinho e doca: ‘Rap das armas’
#51: Fragma: ‘Memory’
#68: Kate Ryan: ‘I surrender’
#94: Fake blood: ‘Mars’
#98: Lisa, Amy & Shelley: ‘The power of Christmas’
Alle andere kerstnummers zijn of flink gezakt of helemaal verdwenen uit de lijst.


In de Album Top 100 komen vier albums binnen, allen op herhaling. Aan de top is niets veranderd: ‘Wit licht’ van Marco Borsato blijft op #1 (voor de zesde week). Het is acht jaar geleden dat een album van Marco zes weken of meer op #1 volhield. In 2000 was dat ‘Luid en duidelijk’ dat acht weken op #1 stond. Op #2 blijft ‘The promise’ van Il Divo en the Priests zijn met ‘The Priests’ een plaatsje opgeschoven en staan op #3.

Tot zover een blik op de eerste lijsten van 2009.
De eerste Megaman van 2009 kun je zoals je gewend bent, na het weekend tegemoet zien. Intussen heb je nog wel genoeg aan de Megajaarman 2008! Een prettige en veilige jaarwisseling gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten