donderdag 9 april 2009

Hitflits: Hitlijsten een dag eerder. Zesde #1-album voor Bløf

Een dag eerder dan je van ons gewend bent. Morgen, Goede vrijdag, heeft GfK Dutch Charts namelijk een dagje vrij, en dus zijn de weeklijsten een dag eerder samengesteld. Dat betekent dus ook dat de nieuwe lijsten één verkoopdag, de donderdag, missen. Voor de albumlijst zal dat vooral gevolgen hebben voor nieuwe albums, die vaak op donderdag voor het eerst te koop zijn.

In de nieuwe Single Top 100 blijft Lady Gaga de bovenste beste met ‘Poker face’. Het verschil met ‘Beautiful goodbye’s’ van Krezip dat naar de tweede plaats stijgt, is bijna 40%. Terug op #3 is ‘Miracle’ van Ilse DeLange, waar het nummer op 7 maart ook al stond. De hoogste plaats was echter #2, een week later, op 14 maart. Van 8 naar #4 stijgt Flo rida feat. Ke$ha met ‘Right round’. Daarmee staat het nummer even hoog als waarvan het is afgeleid: ‘You spin me round (like a record)’ van Dead or alive uit 1985. We ronden de top 5 af met ‘The boy does nothing’ van Alesha Dixon, dat van 12 stijgt. Een optreden bij Paul de Leeuw werkt nog even door.

Ook nieuw bij de bovenste tien zijn Enrique Iglesias feat. Ciara met ‘Takin’ back my love’ (van 14 naar #7), Sidney Samson met ‘Riverside’ (van 11 naar #8) en ‘Merengue’ van Robert Abigail dat in de derde week een winst boekt van vijftig plaatsen en op #9 terecht komt. Met drie binnenkomers in de top 10, vallen er ook drie uit. De meest opvallende is wel ‘Dit was het land van’ van Lange Frans en Baas B. dat in de tweede week flink onderuit gaat: van 2 naar #77! ‘Play that beat’ van DJ Jean gaat ‘slechts’ van 6 naar #32.

Vijftien echte binnenkomers zijn er deze week. ‘Broken, beat and scarred’ van Metallica op #25 wint ternauwernood van ‘Aye’ van Dio feat. Sef dat op #24 binnenkomt. Colby o’ Donis stijgt in de 23ste week van 7 naar #6, op ‘Just dance’ van Lady Gaga. 31 plaatsen lager, op #37, komt hij binnen met ‘Beautiful’ van Akon & Kardinal Offishall. Drie plaatsen daaronder, op #40, sinds twee jaar, nieuw werk van Black eyed peas: ‘Boom boom pow’.

In Groot-Brittannië moeten ze het nog doen met ‘Father and friend’ (ook niet verkeerd). Maar wij mogen Alain Clark op #43 verwelkomen met de nieuwe single ‘Hold on’. ‘Gives you hell’ van All American rejects komt binnen op #45. Overeenkomst tussen beide nummers? Beide waren Megahit op 3FM.


In de Album Top 100 mag Bløf een zesde #1 bijschrijven. In navolging van ‘Oktober’ knalt ook ‘April’ op #1 binnen. Beide albums werden begin vorig jaar opgenomen in het Pickerton huis in Ierland. ‘Oktober’ stijgt in de 27ste week van 36 naar een negentiende plaats.


Op #23 vinden we de volgende binnenkomer: ‘Fork in the road’ van Neil Young, zijn 32ste studio album, dat in het teken staat van één van zijn liefdes: auto rijden. ‘Collected’ is het zoveelste verzamelwerk van onze eigen Golden earring: binnen op #38. Ook oud is ‘Niemand in de stad’ van De Dijk uit 1989, dat nu verkrijgbaar is in een mooie verpakking, compleet met b-kantjes. Nee dan doet Candy Dulfer het beter, want zij komt, op #49, gelijk met een dubbelalbum: ‘Funked up and chilled out’, volledig nieuw!

Onderin nog drie binnenkomers. ‘Aocana’ van Ojos de Brujo op #75. ‘Sun gangs’ van Veils op #96. En daartussenin, op #88, een box met 9 cd’s van Abba: ‘The albums’, voor het geval je ze nog niet had op cd.

We gaan een lang en hopelijk zonnig weekend tegemoet en hopen je daarna weer aan te treffen voor een nieuwe Megaman. Fijne paasdagen!

2 opmerkingen:

  1. Dio & Sef, komen dan binnen op 26!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Megaman, weer een opvallende verschuiving: René Schuurmans twee weken geleden nog op 12, nu eruit. Zijn album keldert in de tweede week in de alnum top 100. Heeft-ie dan echt zoveel cd's onder zijn bed liggen? Dit lijkt me niet een normaal beeld van de verkopen, maar past wel in het verloop van de noteringen van zijn hitparade noteringen. Hoe zit het inmiddels met de IP-adressen van het downloaden? Na de rel in 2007 hierover, niets meer van vernomen!
    Prettige Paasdagen -;).

    BeantwoordenVerwijderen