maandag 16 november 2009

Diego gaat op zoek

Diego: Waar is toch de pakjesboot? (89)

Hè hè, wat een opluchting afgelopen zaterdag. De afgelopen tijd was er grote paniek ontstaan: door een storm waren veel pakjes in het water gevallen. Gelukkig lukte het de pieten om ze weer uit het water te halen, maar daardoor liep de reis wel vertraging op. Gelukkig kwam het afgelopen zaterdag toch nog goed en kon Sinterklaas voet aan wal zetten in Schiedam. ‘Waar is toch de pakjesboot’ van Diego (Harold Verwoert) heeft echter niets van doen met de hierboven geschetste situatie. Het nummer is namelijk de titelsong van de Sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’, die op 8 oktober in première ging en waar inmiddels meer dan 100.000 kinderen naar toe zijn geweest, hetgeen goud betekent. Behalve Sinterklaas en Diego, spelen onder anderen Djumbo, Frans Bauer, Aad van Toor (Adriaan), Gerard Joling en HenkJan Smits mee in de film. De film plus clip werden in juni opgenomen in het Zuiderzee museum te Enkhuizen.

Niet alleen Diego doet een gooi naar de grootste Sinterklaashit van 2009. Ook de Gebroeders Ko zijn weer van de partij, dit jaar met ‘Groene stroomboot’. En aan het einde van de film zingen Diego & Patricia Paay het duet ‘Verliefd’, dat ook op single is uitgebracht.

Nep-Piet

Huur een pietenpak, smink je zwart, zet een vrolijke lach op, leer de liedjes van Coole Piet en je kan zo voor Diego doorgaan. Althans dat dacht iemand in de buurt van Nunspeet, en gaf zich dan ook uit voor Diego. Tijdens een optreden in Nunspeet viel deze van het podium, waarna de echte Diego sms-jes ontving van bekenden die hem beterschap wensten. Maar zijn management kreeg ook sms-jes van boze ouders die zich genept voelden. De nep-piet liet vorig jaar ook al van zich spreken, en is daar toen ook al voor gewaarschuwd. En dus dreigde de echte Diego met gerechtelijke stappen, waarop de nep-piet excuses heeft aangeboden en beloofd heeft niet meer op te treden. En anders, in de zak er mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten