donderdag 5 augustus 2010

Hitflits: na achttien jaar hit voor Bonnie St. Claire

Het is vakantietijd, ook bij GfK Dutch Charts, samensteller van de hitlijsten. En dus verschijnen de lijsten deze week een dag eerder, iets wat in week 29 van 2009 ook al gebeurde. Het gevolg is één verkoopdagje minder, wat vooral te merken is in de albumlijst, waarover zodadelijk meer.

Als de donderdag er wel bijgezeten had, had het echter niets uitgemaakt voor de #1. Dat is voor de zevende week ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup. Ook de #2 en #3 zijn dezelfde als vorige week: ‘Waka waka (this time for Africa)’ van Shakira feat. Freslyground (op ruim 35%) en ‘One’ van Swedish house maffia (op zo’n 3%). De rest van de top 10 is qua bezetting dezelfde als vorige week. Aan de rand van de top 10 staat Jan Lelieveld die met zijn single ‘Marianne’ van 39 naar #11 stijgt.

Na de hoge binnenkomst vorige week van ‘Next to you’ van Ilse DeLange op #4 (deze week gezakt naar #7), valt de hoogste eersteweeks nu pas op #19. In 1991 scoorde Bonnie St. Claire een #12-hit met ‘Morgen wordt alles anders’. Voor zijn jubileumalbum ‘Goud’, nam Gerard Joling het nummer opnieuw op, samen met Bonnie. Die versie komt deze week binnen op #19, waarmee Gerard zijn derde hit dit jaar scoort, na ‘Ik leef mijn droom’ (#1 in april) en ‘Alweer een goal’ (#6 in juli). Voor Bonnie is het haar eerste notering sinds ‘Douwe’, #63 in 1992.

De overige binnenkomers:
#44 Katy Perry: ‘Teenage dream’
#45 Dario: ‘Je hoeft me niet te zeggen …’
#51 Charlène: ‘n’ Grote huichelaar’
#69 Ben l’oncle soul: ‘Seven nation army’, nummer van the White stripes uit 2003 (#42), opgenomen door de Fransman Benjamin Duterde alias Ben l’oncle soul
#80 Tom Helsen: ‘Sun in her eyes’, in 2006 geflopt, nu in de herkansing
#82 Henk Dissel: ‘Vanavond’
#83 Sjon & Sjeffrie: ‘Skippybal’
#89 Ready: ‘Ik weet wat ik wil’
#95 Professor Green: ‘Just be good to green’
#98 Linkin’ park: ‘The catalyst’, afgelopen maandag was de wereldpremière in ‘Met Michiel’ op 3FM

Over naar de Album Top 100, waar aan de top ook niets is veranderd. Dat betekent dus dat ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald nog steeds op de eerste plaats staat, inmiddels voor de 25ste week! Een maand geleden waren er zo’n 100.000 stuks van verkocht en wekelijks komen daar zo’n 3 tot 4 duizend bij. Dat wordt nog een hele kluif om Caro dit jaar nog in te halen!

De meeste nieuwe albums komen uit op donderdag. De eerste fysieke verkopen, hebben hun neerslag in de nieuwe albumlijst die normaliter op vrijdag wordt samengesteld. Deze week hebben de samenstellers echter besloten om dat een dag eerder te doen. En dat is mede de oorzaak van het lage aantal eersteweeks noteringen, twee slechts. Daarnaast worden er in deze tijd weinig nieuwe albums uitgebracht, want half Nederland is immers toch op vakantie. En dus gaan er in deze tijd wel heel veel albums op herhaling, deze week maar liefst elf stuks. De twee echte nieuwe noteringen zijn Arcade fire met ‘The suburbs’ (op #5) en ‘Ben l’oncle soul’ van Ben l’oncle soul (op #94).

En dat was ‘m, een dagje eerder, wat de Hitflits betreft. Na het weekend, dat nu nog een dag verder ligt, zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten