zondag 1 november 2015

Anno 2015 mag de Jeugd van Tegenwoordig alles roepen

#100 de Jeugd van Tegenwoordig: Ik Was Een Klootzak

Na ‘Manon’, dat deze week op herhaling gaat op #60, is ‘Ik Was Een Klootzak’ van de Jeugd van Tegenwoordig de tweede notering van het album Manon. Dat album mist zowel de eerste als de tweede plaats in de Album Top 100 (zie de albumsnippers).
Andere tracks van het album die veel gestreamd zijn, maar onvoldoende voor een notering, zijn: ‘Zakmuitdeheup’ (#135) en ‘Neonlichten In De Regen’. Noteringen zijn die uit de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer voor de Single Top 100.

verbod

‘Klootzak’ was al eerder onderwerp van een hit. In 2005, het jaar dat de Jeugd van Tegenwoordig hun eerste hit scoorde met ‘Watskeburt?!’, bereikte ‘En Nu Ga Je Dansen Klootzak’ van Dj Chuckie feat. Lloyd & QF & Big Mic and Immoralis de 19e plaats. Nu maakt niemand zich meer druk om zo’n titel, maar in 2005 nog wel en stopte FunX met het draaien van het nummer. Aanleiding was een brief van een moeder die klaagde dat haar kinderen de teksten van het nummer overnamen. Via de Bond tegen het vloeken eiste ze een uitzendverbod, wat FunX deed besluiten het nummer overdag niet meer te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten