vrijdag 1 april 2016

Hitflits: Zayn en Joe Bonamassa lopen eerste plaats mis, die is nog steeds voor Lil Kleine

Het was niet André Hazes Jr. die de afgelopen week een nieuwe aanval deed op de eerste plaats van Lil  Kleine. Het waren twee andere acts: Zayn (waarover zo dadelijk meer) en Joe Bonamassa. De laatste won het van Zayn, maar bleek flink te kort te komen om Lil Kleine een toontje lager te laten zingen. En dus blijft WOP! van Lil Kleine ook deze week de bovenste beste in de Album Top 100, nu voor de zesde week.

Voormalig One Direction lid maakt zijn solodedebuut

Met zijn eerste single ‘Pillowtalk  scoorde hij wereldwijd een hit. Bij ons bereikte het nummer in februari de negende plaats, in de Amerikaanse hitparade zelfs de eerste plek. Zayn Malik, een jaar geleden stapte hij uit de succesvolste boyband ter wereld: One Direction
Mind Of Mine, zijn debuutalbum, dreigde deze week zelfs binnen te komen op de eerste plaats, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. In de Britse albumlijst pakt hij die eerste plaats vandaag vast wel.

Kanye West

De kans dat Lil Kleine volgende week nog #1 staat, is echter klein, want vandaag verscheen alsnog op de streamingplatforms Apple Music en Spotify het album The Life Of Pablo van Kanye West. In februari, toen het album alleen uit was op Tidal, verklaarde West nog dat het nooit beschikbaar zou komen via Apple. Maar zeg nooit nooit … Op Tidal is het album zo’n 250 miljoen keer gestreamd, dus dat smaakt naar nog meer zal West hebben gedacht.
ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: WOP! (zesde week)
2. EW  Joe Bonamassa: Blues Of Desperation (hoogste notering tot deze week: #9 Don’t Explain met Beth Hart in 2011)
3. EW  Zayn: Mind Of Mine
4. (3)   Justin Bieber: Purpose
5. (2)   André Hazes Jr.: Leef

Gaan we over naar het restant eerste weeks noteringen, die te tellen zijn op één hand:
#8 Birdy: Beautiful Lies
#35 Amon Amarth: Jomsviking
#48 Lytse Hille: Zolang Er 'N Droom Bestaat
#84 the Re:Freshed Orchestra: The Re:Freshed Orchestra

SINGLES TOP 5

1. (1)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) (zesde week)
2. (2)   Alan Walker: Faded
3. (3)   Jonas Blue feat. Dakota: Fast Car (verschil met ‘Faded’ is nog geen 0,5%!)
4. (4)   Rihanna feat. Drake: Work
5. (5)   Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)

Twaalf weken had ‘Worth It’ van de dames van Fifth Harmony feat. Kid Ink vorig jaar nodig om de hoogste plaats te bereiken: de 25e. Dan doen de vijf zangeressen het dit keer met ‘Work From Home’ feat. Ty Dolla $ign stukken sneller, want al in de tweede week bereikte het nummer de 24e plaats. Vorige week steeg het door naar de 16e plek en deze week entert het collectief de top 10 in op een 6e plaats en lijkt niet meer stoppen.

Aan de rand van de top 10, op #12, gestegen van #15, staat ‘Be The One’ van Dua Lipa, dat vorig week in de Mega Top 50 zelfs naar #1 steeg. In die lijst is het sinds kort (weer) mogelijk om alleen met airplay, dus zonder één download of stream een notering te krijgen. 
Aangezien voor de Single Top 100 geen  airplay wordt niet meegenomen, downloads van weinig betekenis zijn, zien wij Dua Lipa dan ook (voorlopig) niet #1 komen in de Single Top 100. Qua streams blijft ‘Be The One’ ver achter bij andere nummers. Wel is het nummer het meest gedraaid op de radiostations.

Wellicht zit de nieuwe #1 wel bij de vier eerste weeks noteringen van deze week:
#68 Tinie Tempah feat. Zara Larsson: Girls Like
#77 Desiigner: Panda
#95 Alex Vargas: Shackled Up
#99 Nielson & Jiggy Djé

Vorige week binnen op #100, deze week doorgestegen naar de 75e plaats is ‘Keeping Your Head Up’ van Birdy. Er is echter nog een nummer dat 25 plaatsen winst boekt en dat is ‘Like oI Would’ van Zayn, dat in de derde week van 69 naar #44 stijgt.

Later deze middag volgen op de nieuwspagina van 3FM nog de albumsnippers. We gaan een prachtig zonnig weekend tegemoet, dus ga lekker naar buiten! En als je weer binnenkomt, staat er weer een Megaman voor je klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten