zondag 12 februari 2017

YOUNGBAEKANSIE is een ‘Mooie Man’

#97 Bizzey feat. Yung Felix, Jozo, Adje & YOUNGBAEKANSIE: Doe Je Dans

Ken je dat? Hoor je een nummer, waarvan je zeker weet dat je het kent, maar je komt er maar niet op. Dat hebben wij met ‘Doe Je Dans’ van Bizzey feat. Young Felix, Jozo, Adje & YOUNGBAEKANSIE. De melodie komt van een ander nummer, maar welke? Weet jij het? Help ons!

Sinds Bizzey (= Leo Rolandschap) uit Yellow Claw stapte (juni 2016), om meer tijd te besteden aan zijn gezin, is hij zeer productief. ‘Doe Je Dans’ is al zijn derde notering. Daarop krijgt hij hulp van Adje ( = Julmar Simons afkomstig van Curaçao, maar opgegroeid in de Bijlmermeer) en drie tot nu toe onbekende acts.

De eerste is Yung Felix (= Felix Laman uit Amersfoort), die twee nummers produceerde van  het hiphopalbum Great Minds uit 2013. Met rapper Tellem vormt Yung Felix het duo Fountain of Youth, dat al drie EP’s opnam in de studio van Bizzey.

Dan hebben we Jozo (= Jordi Teze)  een MC afkomstig uit Rotterdam, maar met Congolese roots. Vorig jaar tekende hij als eerste een contract op het label Rotjoch United van Rotjoch, de man achter het gelijknamige hiphop platform.

Mooie Man

En tenslotte maken we nog kennis met YOUNGBAEKANSIE, ook wel bekend als Kansvd16 of gewoon Kans, zijn bijnaam. Over zijn naam zegt hij: “Het YOUNGBAE-stukje is geïnspireerd door mannen die in de jaren zeventig helemaal gorgeous op die bitches kwamen: jerrycurls, een hemd met blote borst, en een gouden ketting erop. Deze mannen hadden vaak de gladste bijnamen. Als ik in die tijd had geleefd, was ik een YOUNGBAEKANSIE, oftewel het schatje der schatjes, een Mooie Man dus.” Vorige maand bracht hij de EP Mooie Man uit. YOUNGBAEKANSIE heeft getourd met Jonna Fraser.

1 opmerking: