maandag 14 mei 2018

dit keer geen #1-hit voor Boef

#3 Boef: Draai Het Om
    *** hoogste eerste weeks ***

Tijdens de uitreiking van de FunX-awards, afgelopen dinsdag, was rapper Boef de grote winnaar. Hij won er vier, verdeeld over de categorieën ‘beste MC’, ‘beste video (voor ‘Soufinae’)’, beste samenwerking (voor ‘Come Again’ met Ronnie Flex) en ‘artiest van het jaar’). Het is het tweede opeenvolgende jaar dat de rapper de meeste awards mee naar huis nam.
Of er volgend jaar ook een award in zit voor zijn nieuwe hit ‘Draai Het Om’? In ieder geval gaat het nummer niet de historie in als zijn nieuwe #1-hit, want het komt slechts binnen op de derde plaats. In ‘Draai Het Om’ wordt verwezen naar zowel de achterkant van een vrouw als naar het omzetten van drugs naar geld. Het nummer is de opmaat naar de opvolger van zijn #1-album Slaaptekort uit 2017.

Lopen we direct ook even langs de andere hiphop / rap hits van deze week.

Allereerst is daar SFB, dat met hun album Reset The Level III binnenkomt op de eerste plaats van de Album Top 100. Zoals gebruikelijk (..) krijgen de tracks van het album ook een notering in de Single Top 100 en wel alle twaalf. SFB is daarmee de veertiende act die dat lukt. Hier volgen alle twaalf tracks:
#5 (10) Shutdown, met Murda & Spanker
#18 (18) Drip, met Dopebwoy & Leafs
#21 Mandingo
#32 Niet Normaal, met Zefanio
#40 (75) Machine, met Philly Moré & F1rstman
#44 Geen Seconde Rust
#45 Sirene, met Jonna Fraser
#58 Cash, met Josylvio
#56 (92) One Time feat. Ronnie Flex
#65 Murderer
#73 Appel
#83 Veel Toneel, met Rabby Racks
Achter Rabby Racks zit de 27-jarige Barry Kwaku Sarpong Inees uit Delft. Inees bracht in 2013 de jongens van SFB bij elkaar. Hij rapte zelf ook, maar vond dat niet goed passen in het plaatje, omdat zij uit Den Haag komen en hij uit Delft. Tot september 2015 deed hij het management, promotie en marketing van de groep. Daarna ging hij voor dertig maanden de gevangenis in wegens creditcardfraude. In 2016 bracht Inees als Rabby Racks de EP Racks uit en in 2017 Racks, Pt. 2)

#41 Ali B: Bentayga
Sinds Ali B rappers als Ronnie Flex en Boef onder zich heeft, is hij zelf ook weer flink actief. Op zijn 42e notering rapt hij over ‘Bentayga’, een auto van zo’n kwart miljoen. Het nummer is geproduceerd door de uit Barendrecht afkomstige Joey Moehamadsaleh, ofwel Jordan Wayne.

#64 Valsbezig: Buk
Uit Amsterdam Zuid-Oost komt Valsbezig, dat in 2017 het vijfde seizoen van ‘FunX Talent’ won. Vervolgens tekenden Renilho Linger 'Kees VB', Ritchie Linga, 'Ritchie VB', Demirel Stuart, 'Demma VB' en Reginio Doelwijt 'Ginio VB' een contract bij het label Top Notch. In 2017 bracht Valsbezig al twee EP’s uit:  It's A VB Thing en VB Alert (#16). Denzel Felter ofwel Denta deed de productie van de single ‘Buk’.

#94 Khalid feat. Ty Dolla $ign & 6Lack: OTW
Op ‘OTW’ maakte rapper 6Lack zijn debuut. Zijn echte naam luidt Ricardo Valdez Valentine, geboren op 24 juni 1992 in Baltimore, Maryland. Op zijn vierde nam hij in de studio van zijn vader zijn eerste plaatje op. Op school begon hij als battle-rapper (= geïmproviseerd rappen, al dan niet op muziek). In 2016 verscheen zijn eerste album Free 6lack.

#99 Jacin Trill: Clout
Voorloper van het album Happyland 2.0 dat aanstaande vrijdag uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten