vrijdag 9 augustus 2019

Hitflits: Ed Sheeran & Co en Shawn Mendes & Camila Cabello onverslaanbaar aan kop

Het is nog steeds hartje zomer in Nederland. En dat is niet alleen te merken aan de temperaturen en de lege (auto)wegen, maar ook aan de hitlijsten. Voor de vierde week voeren Ed Sheeran & Co de Album Top 100 aan met hun No.6 Collaborations Project. En ook Shawn Mendes & Camila Cabello weten keer op keer alle aanvallen af te slaan. Hun ‘Señorita’ is al zeven weken de bovenste beste in de Single Top 100.

Daarmee is ‘Señorita’ nu al (in aantal weken op de eerste plaats), een grotere zomer hit dan ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa, dat vorig jaar zes weken op de eerste plaats stond. Uiteindelijk werd ‘One Kiss’ de hit van het jaar.

wel zomerhit, maar geen hit van het jaar

Zover is ‘Señorita’ van Shawn Mendes & Camila Cabello nog lang niet. Het nummer schommelt nu rond de twintigste plaats in het voorlopige jaaroverzicht. Zelfs als ‘Señorita’ nog negen weken op de eerste plaats blijft staan (en daarmee een record boekt), zal het niet de hit van 2019 worden. Daarvoor is het te laat gestart.
‘One Kiss’ had er een jaar geleden al zeventien weken opzitten, ‘Señorita’ nu nog maar zeven. Maar een top 5 positie in de jaarlijst van 2019 zit er vast wel in voor ‘Señorita’. Dat is over twintig weken, terug naar deze week.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project (vierde week op #1)
2. (2)   Sevn Alias: Sirius (op ruim 52%)
3. EW  Volbeat: Rewind, Replay, Rebound (evenaring voor deze Deense metalband van hun album Seal The Deal & Let’s Boogie uit 2016)
4. (3)   Lijpe: Fastlife
5. (4)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Alvorens we de andere nieuwe noteringen aan je voorstellen, even aandacht voor drie albums  die op herhaling gaan én van dezelfde act zijn, de Amerikaanse metal band Tool. Sinds deze week is de muziek van Tool ook beschikbaar op Spotify en dat heeft effect:
#64 Lateralus (#7 in 2001)
#83 10.000 Days (#1 in 2006)
#99 /-Enigma (album uit 1996, #75 in 2001)

Op 30 augustus komt de band met een nieuw album, dat deze week voorafgegaan is door het nummer ‘Fear Inoculum’, ruim 10 minuten lang. De komende week is dat nummer de Kink XL op Kink.

Volgen hier de nieuwe noteringen in de Album Top 100 van deze week:
#8 Drake: Care Package (verzamelalbum met zeventien nummers opgenomen tussen 2010-2016, maar nog niet eerder uitgebracht in deze versie)
#9 the Teskey Brothers: Run Home Slow (tweede album van deze Australische band; #1 in de Vinyl 33)
#41 Mabel: High Expectations
#46 Lil Durk: Love Songs 4 The Streets 2 (vierde album van Durk Banks uit Chicago)
#63 Mario Cash: Levenswijze
#94 Skillet: Victorious

SINGLES

Rapper Ashafar (dat in het Marokkaans dief betekent) bracht in april zijn EP Asha uit, dat binnenkwam op de tweede plaats van de Album Top 100. Deze week beleeft de EP een opleving en stijgt van de 59e naar de 46e plaats. aanleiding zijn twee extra tracks: ‘Wayway’ (nieuw op #27) en ‘Lamborghini’ feat. Josylvio, zijn labelbaas. (nieuw op #8). Laatstgenoemd nummer is de eerste top 10-notering voor Ashafar, alter-ego van Zakaria Abouazzaoui.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (zevende week op #1)
2. (3)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst (op bijna 28%)
3. (2)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus
4. (4)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care
5. (13) Snelle: Reünie

‘Reünie’ van Snelle, in de derde week gestegen naar de vijfde plaats, is na ‘Scars’ (#4 in maart) en ‘Plankgas’ met Frenna (#6 in mei en juni), al de derde top 10-notering voor Snelle dit jaar, beter bekend als Lars Bos uit Deventer.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#8 Ashafar feat. Josylvio: Lamborghini
#9 Henkie T & JoeYAK: Snelle Jongen Dunne Jasje
#24 Kevin feat. Lijpe: Kilometers
#30 Ariana Grande & Social House: Boyfriend (Social House = Mikey Foster en Charles Anderson uit Pittsburgh)
#43 Lauwtje / Hansie / Josylvio: Jouw Liefde
#51 Young Ellens: Donker
#79 Equalz: On It

2 opmerkingen:

  1. Als Senorita deze week weer op #1 staat is het met 8 weken op #1 de langste nummer #1 run sinds Despacito (10 weken)

    BeantwoordenVerwijderen