vrijdag 3 juli 2020

Hitflits: vinyl levert Rolling Stones alsnog hit op; eerste top 10-notering voor Harry Styles

Het zijn wederom de oudjes die de toon zetten deze week. Niet Bob Dylan, ook al blijft zijn album Rough And Rowdy Ways voor de tweede week op de eerste plaats staan. Het zijn de vier mannen van the Rolling Stones. In april verscheen hun ‘corona’-nummer ‘Living In A Ghost Town’, maar haalde net niet de Single Top 100 (#132).

Deze week lukt het wel, en komt het nummer binnen op de 71e plaats. In mei was het nummer de eerste #1 van de Verrukkelijke 15, die elke zondagnacht wordt uitgezonden op NPO Radio 2. Vanaf 1 oktober wordt dat de zondagmiddag.

vinyl scoort

Eind mei werd ‘Living In A Ghost Town’ al op cd-single uitgebracht. Maar het is de (gekleurde, onder andere geel en paars) vinylpersing, die afgelopen maandag verscheen, die zorgt voor de notering op #71. Het voorlaatste Stones-nummer dat uitsluitend op vinyl een notering kreeg, was ‘One Hit (To The Body)’ (#50 in 1986). ‘Living In A Ghost Town’ is de eerste hit voor the Stones sinds ‘Doom And Gloom’ uit 2012, dat tot de zeventiende plaats kwam.
De basis voor ‘Living In A Ghost Town’ legden Mick Jagger en Keith Richards al in februari 2019. In april, toen de coronacrisis op zijn hoogtepunt leek, vonden de twee het nummer toepasselijk, rondden het verder af, waarna de vier leden hun afzonderlijke deel opnamen.  ‘Living In A Ghost Town’ is de eerste single van een nieuw album van the Stones, dat nog dit jaar moet verschijnen.

Coronahits (10-slot)

‘Living In A Ghost Town’ van the Rolling Stones is de zesde corona gerelateerde notering in de Single Top 100 dit jaar. De andere vijf zijn:
-          Davina Michelle & Snelle:  17 Miljoen Mensen (5x #1 in april)
-          Ali B feat. Poke & Judeska: Anderhalf (#5 in april)
-          Boef: Quarantaine Sessie #1 (#41 in april)
-          Qlas & Blacka feat. $hirak: Corona (#94 in maart)
-          SFB: Rutte (#38 in mei)

SINGLE TOP 5

1. (1)   Bilal Wahib: Tigers (tweede week op #1)
2. (12) Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat) (op 19,34%)
3. (2)   Dababy feat. Roddy Ricch: Rockstar
4. (4)   Conkarah feat. Shaggy: Banana
5. EW  Yssi SB: Paper Zien

‘Paper Zien’ van rapper Yssi SB werd al in maart uitgebracht, maar de remix met D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias én Josylvio, zorgt voor de notering deze week. Yssi heeft één groot doel en dat is te kunnen leven van zijn muziek, ‘zodat ik goed voor mijn familie en vrienden kan zorgen’. Dat hoor je een zeventienjarige jongen toch niet vaak zeggen!

top 10-notering voor Harry Styles

Tijdens de eerste run van ‘Watermelon Sugar’ van Harry Styles, eind 2019, kwam het nummer niet hoger dan de 48e plaats. De in januari geschoten videoclip, die in mei voor het eerst werd getoond en de zonnige uitstraling van het nummer, zorgden er voor dat het nummer op 30 mei op herhaling ging op #39, negen plaats hoger dan eind 2019.
Sinds 30 mei zit het nummer in de lift en stijgt deze week door naar de negende plaats. Daarmee levert het Harry Styles zijn eerste solo top 10-notering op. Als lid van OneDirection scoorde hij er acht, waaronder een #1-hit met ‘One Way Or Another (Teenage Kicks)’ in 2013. Fine Line, het album van Harry Styles met onder andere ‘Watermelon Sugar’, stijgt in de 29e week door naar de vierde plaats. In december kwam het binnen op de eerste plaats.

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#41 Ashafar: Ferrari
#55 Tones And I: Ur So F**king Cool
#62 Robin Schulz & Wes: Alane
Cover van de gelijknamige #1-hit van Wes uit 1997/1998. De twee hebben elkaar in Parijs ontmoet, maar Wes doet zelf niet mee op deze nieuwe versie.
#70 KM & Yxng Le: Good Girls Are Boring
#77 Blackpink: How You Like That
#87 Nass: Fifa

ALBUMS

Op singlegebied wil het bij ons maar niet lukken voor het Amerikaanse trio Haim. Alleen ‘Pray To God’ met Calvin Harris kreeg een notering: #59 in 2015. Wellicht gaat het veranderen met het album Women In Music Pt. III, dat binnenkomt op de 41e plaats van de Album Top 100. In de Britse albumlijst pakken ze vandaag waarschijnlijk de eerste plaats.
Haim, bestaande uit de zussen Este, Danielle en Alana, komt uit Los Angeles. Hun debuutalbum Days Are Gone uit 2013, met de radiohit ‘If I Could Change Your Mind’, reikte bij ons tot de 32plaats. opvolger Something To Tell You kwam in 2017 niet verder dan plek 46. Women In Music Pt. III zit daar met een 41e plaats tussenin.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Bob Dylan: Rough And Rowdy Ways (tweede week op #1)
Notering te danken aan cd-verkopen én streams. De elpee verschijnt op 17 juli
2. (4)   the Weeknd: After Hours (op 55,22%)
3. (5)   Dua Lipa: Future Nostalgia
4. (8)   Harry Styles: Fine Line
5. EW  Khruangbin: Mordechai (#1 in de Vinyl 33)

Resteren nog de overige nieuwe albumnoteringen van deze week:
#10 Nass: Dit Is Nass EP (= Anass Ouali uit Vlaardingen)
#16 Depeche Mode: Spirits In The Forest
#57 Dodô: Traples
#58 Frank Zappa and the Mothers: The Mothers 1970
Het betreft een 4cd box ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het album The Mothers. Op cd-3 staan onder andere live opnames van het tv-programma ‘Live At Piknik’ van de VPRO.
#73 Ray Lamontagne: Monovision

Tot zover deze Hitflits. De maand juni zit er op en daarmee het tweede kwartaal van 2020. Tijd dus voor een terugblik op het eerste halfjaar in de Halfjaarflits, later dit weekend.

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat je nu al weet dat de Stones volgend jaar een top 17-hit gaan scoren: ‘Doom And Gloom’ uit 2021, dat tot de zeventiende plaats kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij hebben een vooruitziende blik. ha ha. We hebben het aangepast. Bedankt weer voor je oplettendheid.

    BeantwoordenVerwijderen