vrijdag 26 maart 2021

Hitflits: Justin Bieber pakt #1 in Album Top 100, La Del Rey in Vinyl 33

Even leek het er op dat de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey haar eerste #1-album zou scoren met Chemtrails Over The Country Club. Na het weekend prijkte het album op de eerste plaats van de voorlopige albumlijst. Maar op woensdag was ze die alweer kwijt aan Justin Bieber en zijn album Justice.
 
Dat is zo gebleven, waardoor ze opnieuw na Born To Die in 2012, de eerste plaats mist. Toen was het Leonard Cohen die haar van de eerste plaats hield met Old Ideas. Schrale troost voor Lana Del Rey, is dat Chemtrails Over The Country Club wel bovenaan de Vinyl 33 staat.
Justice
van Justin Bieber komt in die lijst niet voor, want het is nog niet op vinyl uitgebracht. In de vinyllijst scoorde Lana Del Rey in 2019 ook een #1-notering met haar album Norman Fucking Rockwell. En wellicht doet ze dat in juni opnieuw, met nog een nieuw album, Rock Candy Sweet,
 
Justice, het zesde studioalbum van Justin Bieber, is de opvolger van Changes uit februari 2020 dat ook binnenkwam op de eerste plaats van de Album Top 100, evenals Purpose dat deed in november 2015. Laatstgenoemd album viel op 6 maart uit de albumlijst, maar gaat deze week op herhaling op #80 in de 246e week. 
Leverde Changes van Justin Bieber vier hitsingles op, met de binnenkomst van ‘Peaches’ feat. Daniel Caesar and Giveon op #4 (zie onder singles), staat de teller nu al op vijf hits. Ervan uitgaande dat het album zeker een jaar mee moet, zullen er van de resterende elf nummers, nog wel singles of remixen uitkomen.
 
ALBUM TOP 5
 
1. EW  Justin Bieber: Justice (eerste week op #1)
2. EW  Lana Del Rey: Chemtrails Over The Country Club (op 32,47%)
3. (1)   Snelle: Lars
4. EW  Lucas & Arthur Jussen: The Russian Album
5. (6)   Frenna: Highest
 
Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week
 
Opnieuw na My Songs (#39 in 2019) brengt Sting een album uit met oude c.q. bewerkte nummers. Duets, binnen op #9, is de 22e notering voor de voormalige zanger/gitarist van the Police. Vier van de zeventien duetten op Duets haalden een notering in de Single Top 100, waaronder ‘It's Probably Me’ met Eric Clapton (#7 in 1992). 57th & 9th (#7 in 2016) is het voorlaatste album van Sting  met nieuw materiaal.
 




Wednesdays
, het zeventiende studioalbum van de Amerikaan David Ryan Adams, en binnen op de tiende plaats, stond in 2019 gepland als het tweede album uit een serie van drie.
Vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en manipulatief gedrag door een aantal zangeressen én zijn ex Mandy Moore, werd het hele plan geschrapt. Eind 2020 verscheen  Wednesdays alsnog digitaal op de site van Adams. En nu is er dan de fysieke release, dat de muzikant zijn dertiende notering oplevert
 
Henk Mando, 26 jaar, afkomstig uit Amsterdam Zuid-Oost, beter bekend als Henkie T, scoorde met Chivv onder de naam SBMG de ene na de andere hit. Vervolgens ging Henkie T  solo. Met Chivv zette hij het label Quatro Vision op. Volgens de artiesten ‘meer een beweging’.
 
In navolging van onder andere Rotterdam Airlines, komt Quatro Vision ook met een album van hun artiesten. Op het album We Came From Nothing Vol. 1, binnen op #16, staan nummers van/door/met Henkie T, Yssi B, Bofplace, SillySIK, Bailey KBC, Meokidd, Elliven, JPaid, Seek, Millions KBC, Karma K en George SB.
 
#30 Selma Omari: Meisje Uit Crooswijk
#43 Steve Earle & the Dukes: J.T.
 
SINGLES
 
De toen 24-jarige Ashton Dumar Norwill Simmonds ofwel Daniel Caesar, stond in juli 2019 een weekje op de 39e plaats met zijn tweede album Case Study 01. De Canadese muzikant, afkomstig uit Scarborough in Toronto kreeg het zingen met de paplepel ingegoten. Zijn vader was pastoor en gospelzanger, waardoor Ceasar opgroeide met gospel en soul muziek. ‘Peaches’, dat hij opnam met landgenoot Justin Bieber en r&b zanger Giveon uit California, is zijn eerste notering.
 
Naast ‘Peaches’ staan er nog twee nummers van het album Justice van Justin Bieber  genoteerd:
#6 (18) Hold On
#12 (24) Anyone
 
SINGLE TOP 5
 
1. (1)   Bilal Wahib feat. Ronnie Flex: 501 (derde week op #1)
2. (2)   Snelle & Maan: Blijven Slapen (op 24,63%)
3. (3)   Nathan Evans: Wellerman (220 Kid & Billen Ted remix)
4. EW  Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
5. (4)   Riton x Nightcrawlers feat. Mufasa & Hypeman: Friday (Dopamine re-edit)
 
In België heeft Metejoor, waarachter de 30-jarige Joris van Rossem uit Duffel in de provincie Antwerpen schuil gaat, al een aantal hits gescoord. ‘1 Op Een Miljoen’, binnen op #67, nam hij op met de 26-jairge Babette van Vugt uit het Nederlandse Veere. Met ‘1 Op Een Miljoen’ boekt van Vugt het succes dat ze na deelname aan The Voice of Holland misliep. In 2012 viel ze af na de laatste live shows.

Vervolgens duurde het een paar jaar eer ze zichzelf herpakte. Tijdens een periode in Amsterdam, waarin ze vooral dingen deed waar ze zelf weer gelukkig van werd en ze de liefde voor muziek hervond, kreeg ze een uitnodiging om naar Nashville te komen. Daar schreef ze nummers, vooral voor anderen. Leuk en leerzaam, maar ze wilde toch weer meer voor zichzelf gaan doen.
 
demo
 
Stefan van Leijsen en Sasha Rangas uit Dongen, die samen het producersduo the Companions vormen, schreven samen met Joris van Rossem de tekst van het nummer ‘1 Op Een Miljoen’. Al vanaf het begin was het nummer als duet bedacht, maar ze wisten niet wie de zangeres zou worden. Om alvast een indruk te krijgen, hoe het zou klinken, vroegen ze Babette om het nummer in te zingen. Toen van Rossem de demo hoorde, was hij meteen verkocht: “Zij moest dat gaan zingen.” Een verstandige keuze, want in eigen land staat het nummer hoog in de top 10 en bij ons komt het binnen op de 67e plaats.
 
Resteren nog de andere eerste weeks noteringen van deze week.
#62 3Robi: Geen Cartoon
#84 Racoon: Hee Joh Jip
#86 Eves Laurent: Piratenweg
#88 Lil Tjay, Polo G & Fivio Foreign: Headshot
Fivo Foreign is de 30-jarige Maxie Lee Ryles uit Brooklyn New York. Maandag is hij jarig
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten