vrijdag 11 november 2022

Hitflits: Nick & Simon nemen afscheid met elfde #1-album; Robin Schulz toe aan tweede #1-hit

De vlag kan blijven wapperen in Volendam, want na Boven Jan van Jan Smit vorige week, pakt opnieuw een act uit het vissersdorp de eerste plaats in de Album Top 100. Deze week zijn dat Nick & Simon met hun verzamelalbum Nu Of Nooit, met 50 bekende en minder bekende liedjes, waarmee het duo het elftal #1-albums volmaakt. Volgend jaar maken ze het dozijn vol, als hun afscheidstournee er op zit.
In augustus kondigden Nick & Simon na zeventien jaar te stoppen als muzikaal duo. De reden: ze willen meer ruimte voor “individuele creativiteit” en “al langer gekoesterde solo-aspiraties”.  In maart volgt de afscheidstournee Nu Of Nooit, die in april wordt afgesloten met zes concerten in Ahoy, Rotterdam. En dan zit het er na zeventien jaar, lief en leed te hebben gedeeld, op.
 
Dat wil zeggen als muzikaal duo, want op tv gaat de samenwerking (nog even) door. Na series over Simon & Garfunkel en Abba, maken ze komend jaar een nieuwe serie  over The Beatles.
 
ALBUM TOP 7, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. EW  Nick & Simon: Nu Of Nooit (98)       *** eerste weeks op #1 ***
2. EW  Drake & 21 Savage: Her Loss (0), op 14,54%
3. (2)   Taylor Swift: Midnights (25)
4. EW  Boudewijn de Groot: Windveren (89)
5. (5)   Broederliefde: Strandje Aan De Maas (0)
6. EW  Flemming: Flemming (35)
Na vier hitsingles, waaronder twee top 10-hits, komt Flemming Viguurs, ofwel Flemming met zijn debuutalbum Flemming.
7. (4)   Kinderen voor Kinderen: Gi-ga-groen – 43 (84)
 
Boven Jan (85)van Jan Smit, vorige week op #1, zakt naar de elfde plaats.

Gaan we verder met de andere nieuwe noteringen:
#23 Joji: Smithereens (0)
#28 Dean Lewis: The Hardest Love (27)
#33 Soundtrack: Stranger Things – Season 4 (100)
#35 First Aid Kit: Palomino (82)
#40 Devin Townsend: Lightwork (100)
#50 the Prodigy: The Fat Of The Land (92)
Heruitgave van het 1-album uit 1997 van deze Britse groep, nu voor het eerst op vinyl (#3 Vinyl 33).
 
Sinterklaasje, kom maar binnen
 
Ook al lijkt het er volgens het Sinterklaasjournaal niet op, maar morgenmiddag, zaterdag 12 november, komt de Goed Heiligman toch echt met Pakjesboot 12 aan in Hellevoetsluis. Van te voren moeten de Sinterklaasliedjes even weer worden geoefend en dat kan met diverse albums. Deze week bijvoorbeeld met Sinterklaasliedjes Om Mee Te Zingen van Alles Kids op #26 (Fysiek: 0%). Een album uit 2020, dat nu voor het derde jaar genoteerd staat. Vorig jaar kwam het tot de zevende plaats.
 
Naast dit Sinterklaasalbum staan er ook nog drie kerstalbums in de albumlijst en gaan er twee kersthits op herhaling. We behandelen ze bij de singles onder het kopje ‘Kerstnoteringen’.
 
SINGLES
 
Na acht jaar scoort de 35-jarige Robin Schulz uit het Duitse Osnabrück weer een #1-hit. In 2014 was hij verantwoordelijk voor de remix van ‘Prayer In C’ van Lilly Wood & The Prick, dat zes weken bovenaan stond. Nu scoort hij met de remix van ‘Miss You’, een nummer dat gebaseerd is op ‘Jerk’ van Oliver Tree (die ook een credit krijgt), dat in de vijfde week naar de eerste plaats van de Single Top 100 stijgt.
De #1-notering van ‘Miss You’ van Robin Schulz is extra zuur voor zijn landgenoot Leon Kirschnek, ofwel producer Southstar, die als eerste het nummer ‘Miss You’ uitbracht. Doordat Southstar geen toestemming had van Oliver Tree voor het gebruik van dienst ‘Jerk’, had hij de vocalen opnieuw opgenomen. Volgens Atlantic records, de platenmaatschappij van Schulz, is diens versie meer dan die van Southstar. Schulz heeft de versie van Southstar gebruikt én ‘Jerk’, het origineel van Oliver Tree.
 
SINGLE TOP 5
 
1. (2)   Oliver Tree & Robin Schulz: Miss You         *** eerste week op #1 ***
2. (13) Broederliefde feat. Kã: Stunten, op 5,56%
Het zou pas echt een stunt zijn geweest als ‘Stunten’ naar de eerste plaats was gesprint. Dan zou dat voor Broederliefde de derde #1-hit worden en voor Kã zijn eerste. Volgende week dan?
3. (1)   Sam Smith & Kim Petras: Unholy

4. EW  Maan feat, Goldband: Stiekum
Hoewel zangeres Maan de Steenwinkel en zanger Karel Gerlach van Goldband nog maar sinds kort een relatie hebben, is het nummer ‘Stiekum’ al van daarvoor. Maan heeft de jongens van Goldband voor het eerst ontmoet bij de 3FM Awards, in maart van dit jaar. Daarna ging ze een keer langs bij een optreden in Paradiso en sindsdien zijn ze maatjes. Over ‘Stiekum’ zegt Maan: “Dit liedje is wat meer midtempo, geen trance zoals hun andere nummers, maar ik vind dat óók te gek!” 

beuken

‘Stiekum’, afgelopen week de 3FM Megahit en de komende week Alarmschijf op Q-Music, wordt toegevoegd aan het album Leven dat Maan onlangs heeft uitgebracht. Maan: "Het is een hoofdstuk dat ik afsluit, nu wil ik juist een alternatievere kant op, iets minder dat commerciële.  Muzikaal mag het allemaal iets minder braaf, ik wil gewoon béúken. Dit nummer is dan ook één van mijn favorieten. Ik denk dat dit een hele mooie mix is van onze sound",
 
5. (3)   David Guetta & Bebe Rexha: I’m Good (Blue)

'Rich Flex' (op #12 en komende week de Dixte op FunX), 'Major Distribution' (op #24) en 'On BS' (op #30) zijn drie tracks van het album Her Loss van Drake & 21 Savage dat binnenkomt op de tweede plaats van de Album Top 100.
 
Resteren nog de andere nieuwe noteringen van deze week. Dat zijn:
#53 Djaga Djaga & Kã: Linken Aan Zaken
 
#58 Claude: Ladada (Mon Derniet Mot)
Voluit heet hij Claude Kiambe, 19 lentes jong en afkomstig uit Enkhuizen. In 2019 deed hij mee aan Voice Kids, maar kwam niet verder van the battles. ‘Ladada (Mon Derniet Mot)’ maakte hij samen met producers Arno Krabman (Krezip, Maan) en Joren van der Voort (Bizzey, KrisKross Amsterdam) en zingt hij in het Frans en Nederlands. Claude zat tot maart 2020 op het jongenskoor Reaching Hand uit Enkhuizen.
 
#65 Bizzey: Zo Fly (Met Je Naar De Club)

#80 Quatro Vision, Yssi B & Henkie T feat. Elliven & Seek: Monogram
Quatro Vision is geen artiest, maar een verzameling artiesten op het label Quatro Vision van Henk Mando,. Ofwel Henkie T. In 2021 bracht hij het album We Came From Nothing Vol. 1 uit dat reikte tot de zestiende plaats. Daarop hadden Yissi B, Elliven en Seek  ook een bijdrage. ‘Monogram’ is hun eerste notering
 
#83 Tiësto & Tate McRae: 10:35
#90 Fatah: Neem Het Gelijk
 
Kerstnoteringen (1)
 
Op 1 oktober heeft Sky Radio weer de computers aangezet op hun Sky Christmas station waarop nonstop kerstnummers zijn te horen, om je nu al in de stemming te laten komen voor de mooiste tijd van het jaar …
 
Na het album A Very Backstreet Christmas, dat al op 22 oktober een notering kreeg, zien we deze week dan ook drie kerstalbums in de lijst, waaronder twee oude bekenden:
#56 Michael Bublé: Christmas (fysiek: 37%), 10e hitrun / 60e week (#1 in 2011, 2012, 2021,2022)
#61 Mariah Carey: Merry Christmas (13), 7e hitrun / 37e week (#2 in 2021)
 
Nieuw, op #77, is Christmas Party (100) van the Kelly Family. Het is zeker niet het eerste kerstalbum van deze Ierse familie, maar wel de eerste die bij ons een notering krijgt.
 
En dan de singles. Zoals ieder jaar is ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey de eerste kersthit, ook dit jaar. Het nummer uit 1994 komt binnen op #71 en gaat daarmee voor de 17e keer op herhaling. Inclusief de kerstweek van 1994, toen er geen hitparade was, gaat het nummer de 89e week in. Hoogste plaats: 8x #1, in 2016, 2018, 2019, 2020 en 2022. Vorig jaar stond de teller van ‘All I Want For Christmas’ op meer dan 1 miljard streams. Hoeveel komen daar dit jaar weer bij?
Nog een kerstklassieker meldt zich deze week: ‘Last Christmas’ van Wham! voor de 27e keer! In totaal heeft het nummer uit 1984 er al, inclusief de kerstweken van 1988, 1989, 1997 en 2000, 118 weken opzitten, maar een eerste plaats zat er nog niet in. Zal het Wham! dit jaar lukken om eindelijk eens de bovenste trede van de Single Top 100 te halen? We weten het over zeven weken.

1 opmerking:

  1. Over kerstnummers, hoe dom om de charts die deze kerst nummers niet hebben zoals de top 40 maar elke kerst draait ze wel een aantal kerstnummers in de uitzending.
    ERRATUM : #58 Claude: Ladada (Mon Dernier Mot), misschien

    BeantwoordenVerwijderen