vrijdag 31 mei 2024

Hitflits: Roxy Dekker zet zegetocht voort: ‘Sugardaddy’ terug op 1

Na twee weken afwezigheid zet Roxy Dekker haar zegetocht voort. ‘Sugardaddy’, dat al vijf weken op nummer 1 stond en door ‘Europapa’ van Joost tijdelijk naar de tweede plaats werd verwezen, keert deze week terug bovenaan de Single Top 100. De grote vraag is nu, wanneer zal Dekker opnieuw de eerste plaats af moeten staan én aan wie?
 
SINGLE TOP 5
 
1. (2)   Roxy Dekker: Sugardaddy    *** terug op 1 / zesde week op 1 ***
2. (1)   Joost: Europapa / Europapa (outro), op 11%
3. (3)   Frenna: Pretty Girls
4. (4)   Billie Eilish: Lunch
5. (6)   Sabrina Carpenter: Espresso
 
Waar eindigt dit? ‘Terug In De Tijd’ van Yves Berendse, vorige week binnen op 93, sprint deze week naar de achtste plaats. En daarmee scoort de zanger uit Haarlem zijn eerste top 10-hit. ‘Zin In Jou’, een nummer uit 2016, staat ook weer in de belangstelling en komt binnen op de zesde plaats van de Dutch Single Tip 30.
 
Kijken we naar de zes eerste weeks noteringen van deze week:
#10 Frenna: Paparazzi
Zijn ‘Pretty Girls’ stond maar liefst 8 weken op de tweede plaats. ‘Paparazzi’ van Frenna  begint een stuk lager, op de tiende plaats en levert hem zijn 37e top 10-notering op.
 
#28 Central Cee & Lil Baby: Band4band
#33 Cristian D, ADF Samski, Lil Kleine & $hirak: Anna
#49 Suzan & Freek: Verleden Tijd
 
#94 Gotu Jim: Misschien (Kwijt)
Als je Jim Lageveen heet, dan is het niet zo gek als je als artiestennaam Gotu Jim neemt, toch? Eh, nee.. Gotu Jim betekent ‘Gouden Jim’ in het Sranantongo (Creools Surinaams). Eigenlijk zou het ‘gowtu’ moeten zijn, maar de 26-jarige Lageveen, afkomstig uit Amsterdam Oud West, koos bewust voor ‘gotu’, om te voorkomen dat de term verkeerd zou worden uitgesproken. Hij haalde de inspiratie uit een nep-gouden ketting, afkomstig uit Suriname, die hij van zijn moeder kreeg.
 


Jim Lageveen komt uit een creatief nest. Zijn grootvader is filmmaker Pim de la Parra, zijn ouders de theatermakers Bodil de la Parra en Geert Lageveen. Jim studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 bracht hij zijn eerste nummer ‘Licht Uit’ uit, gevolgd door het album Tweede Klas. Het jaar daarna volgde het album Generation K. en nu scoort hij met ‘Misschien (Kwijt)’ op 94 zijn eerste hit.
 
#96 Lithe: Fall Back
Uit Melbourne, Australië is rapper Lithe afkomstig, waarachter Omid Khasrawy schuil gaat. Samen met Josiah Ramel schreef hij het nummer ‘Fall Back’, dat al de vijfde single dit jaar is.
 
Eurovisiehits (3)
 
Drie weken na de finale van het Eurovisie Songfestival op 11 mei, blijven er nog maar twee Eurovisie-nummers over. Naast ‘Europapa’ van Joost op 2, is dat ‘The Code’ van winnaar Nemo, dat van 29 naar 52 zakt.
 
Met het verzamelalbum Eurovision Song Contest - Malmö 2024 gaat het stukken beter, want het herovert de eerste plaats in de Dutch Compilation Top 30 en staat nu voor de vijfde week bovenaan. In de Vinyl 33 is op nummer 8, de driedubbel elpee binnen gekomen.
 
ALBUMS
 
Pas In 2025, van 4 tot en met 6 juni ,komt Billie Eilish naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Tegen die tijd zullen diverse tracks van haar album Hit Me Hard And Soft hun weg hebben gevonden naar de Single Top 100.
Wellicht zelfs dat het album dan opnieuw de eerste plaats bereikt. Dat is dan niet voor het eerst, want haar album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019, pakte begin 2020 nogmaals de eerste plaats. Voorlopig staat de teller voor Hit Me Hard And Soft op twee weken, want het album blijft op de eerste plaats staan van de Album Top 100 én Vinyl 33.
 
ALBUM TOP 5, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (1)   Billie Eislish: Hit Me Hard And Soft (22)      *** tweede week op nummer 1, ook in de Vinyl 33 ***
2. EW  Twenty One Pilots: Clancy (71), op 51,55%
3. (4)   Taylor Swift: The Tortured Poets Department (12)
4. (5)   Benson Boone: Fireworks & Rollerblades (0)
5. (8)   Olivia Rodrigo: Guts (8)
 
Dan volgen nu de andere nieuwe noteringen van deze week:
#17 Lenny Kravitz: Blue Electric Light (70)
#19 Bring Me The Horizon: Post Human: Nex Gen (0)
#26 Josylvio: Dopamine (0)
 
#41 Paul Weller: 66 (87)
Drie keer raden wat de leeftijd van de Britse muzikant Paul Weller is. Even kijken naar de titel van zijn zeventiende soloalbum, want dat is 66, en je weet het. Het album is uitgebracht op 26 mei, een dag nadat hij 66 is geworden. Niet de minsten werkten mee aan het album. Wat te denken van Noel Gallagher, Bobby Gillespie (Primal Scream), Suggs (Madness), Richard Hawley, Dr Robert (the Blow Monkeys), Christophe Vaillant (Le SuperHomard) en Erland Cooper.
 
#93 RM: Right Place, Wrong Person (36)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten