zondag 19 april 2009

Album Top 100: Prince komt met driedubbel album

Bløf: April (1) *** tweede week op #1 ***
Zonder moeite blijft ‘April’ van Bløf voor de tweede week de Album Top 100 aanvoeren. ‘No line on the horizon’ van U2 stijgt weliswaar terug naar #2, maar is relatief ver verwijderd van ‘April’, dat meer dan 2x zoveel verkoopt. Blof scoort twee #1-albums binnen een half jaar, exact 182 dagen. ‘Oktober’ kwam op 11 oktober 2008 op #1 binnen, ‘April’ op 11 april 2009. Dat lijkt bijzonder, maar komt veel vaker voor. Wie anders dan Marco Borsato deed het onlangs nog. Op 27 september 2008 kwam ‘Wit licht’ op #1 binnen en op 21 maart, 175 dagen later, deed ‘Wit licht live’ het nog eens over. Als we alleen kijken naar albums die voor het eerst op #1 komen, is de kortste tijd tussen twee #1-albums 63 dagen. Op 18 juli 1998 steeg ‘Acda en de Munnik’ van Acda en de Munnik in de 47ste week van de tweede naar de eerste plaats. 63 dagen later deed ‘Naar huis’ van het duo hetzelfde, maar dan wel in de tweede week.

Prince: Lotusflow3r/Elixer/Mplsound (23)
Op 24 maart 2009 konden bezoekers van de site site tegen betaling van een jaarabonnement van $77,--, het driedubbelalbum ‘Lotusflow3r/Elixer/Mplsound’ downloaden. Daarnaast kregen ze exclusief toegang tot streaming video van een optreden in 2008 op het ‘Coachella festival’, een T-shirt en de mogelijkheid kaartjes te bestellen voor een concert in Los Angeles. ‘Lotusflow3r/Elixer/Mplsound’ is Prince zijn 25ste studioalbum. ‘Lotusflow3r’ is een rockalbum, ‘Mplsound’ een funky album en ‘Elixer’ is het solodebuut van Bria Valente, de nieuwste ontdekking van Prince. Dus eigenlijk komt op #23 een dubbelalbum van Prince binnen en het eerste album van Bria Valente.

Milow: Milow (27)
Om de laatste Milow-fans definitief over de streep te trekken is nu het verzamelalbum ‘Milow’ uitgebracht. Op ‘Milow’ staan vijftien nummers van zijn twee voorgaande albums ‘The bigger picture’ (2006) en ‘Coming of age’ (2008). Behalve ‘You don’t know’ zijn hit op herhaling (deze week #20), staat er natuurlijk zijn #1-hit ‘Ayo technology’ op. Of het uitbrengen van ‘Milow’ de goedkeuring krijgt van Jonathan Vandenbroeck zelf, is echter de vraag. Hij was het er namelijk helemaal niet mee eens dat ‘You don’t know’ opnieuw werd uitgebracht. Liever had hij een nieuw nummer uitgebracht. Aangezien de platenmaatschappij het laatste woord had, moeten we daar dus nog (even) opwachten. Het album is dan ook alleen bij ons uitgebracht.

Flo rida: R.o.o.t.s. (Route of overcoming the struggle) (69)
Met ‘Right round’ scoort Tramar Dillard oftewel Flo rida een wereldhit. Het nummer heeft in diverse landen op #1 gestaan. Bij ons bereikte het vorige week de vierde plek. Dat is niet alleen de verdienste van Flo rida, zelf, want hij nam het nummer op met Kesha Sebert, Ke$ha dus. Zij is ook nog te horen in ‘Touch me’, een ander nummer op het album ‘R.o.o.t.s. (route of overcoming struggle)’, waaraan onder anderen ook Ne Yo, Nelly Furtado, Akon, Will.i.am en Wyclef Jean meewerkten.

Rosemary’s sons: Home sweet home (78)
Rosemary’s sons is afkomstig uit Breda en bestaat sinds het najaar van 1998. In eigen beheer brengt de band in 1999 de cd ‘Misery loves company’ uit, gevolgd door het debuutalbum ‘All in’, waarvan twee hitsingles komen: ‘All in hand’ (#41 in 2001) en ‘Shine’ featuring Ilse DeLange (#33 in 2002). In 2003 worden de rollen omgedraaid en speelt de band in het voorprogramma van Ilse. In 2005 verschijnt het album‘St. Eleanor’s park’, dat anno 2009 wordt opgevolgd door ‘Home sweet home’, waar JW Roy en Stevie Ann aan meewerken. Begin vorig jaar is het album opgenomen in de Galaxy Studio’s met producer Patrick van Hofwegen. Het titelnummer is een cover van Mötley Crüe van hun album ‘Theatre of pain’ uit 1985. De huidige line-up van Rosemary’s sons is: Ad van Halteren (basgitaar), Bart Herber (drums), Maarten van Damme (gitaar), Martijn Hagens (zang/gitaar) en Thomas Lina (toetsen).

John Mayer: John Mayer (99)
Zeven jaar kennen we John Clayton Mayer (Bridgeport, Connecticut, 16 oktober 1977) in Megaland. Zijn grootste hit was ‘Daughters’ dat in 2005 tot #29 kwam. Wat albums betreft, had hij meer succes: van zijn vier albums belandden drie in de top 20. ‘Continuum’ kwam in 2006 zelfs tot #12. Heb je nog niets van John Mayer in huis, dan kun je dat nu inhalen met het driedubbele album ‘John Mayer’. Dat is namelijk een verzameling van zijn drie albums ‘Room for squares’ (2001), ‘Havier things’ (2003) en ‘Continuum’ (2006).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten