maandag 6 augustus 2007

DGK: de voorloper van Big brother

Sinharaja vs. DGK - This is my house (59)

Sinharaja vs DGK klinkt Oosters, maar komt gewoon uit Nederland. Achter deze act zit Peter Schalk (DJ Sinharaja) en DGK staat voor ‘De Gouden Kooi’. “This is my house’ slaat dan ook op het gelijknamige tv-programma, dat sinds 23 september 2996 wordt uitgezonden op Tien, maar later dit jaar gekuist te zien zal zijn op RTL5. In het programma proberen de bewoners het elkaar NIET naar de zin te maken, maar weg te pesten. De laatste die overblijft krijgt namelijk een geldbedrag van € 1 miljoen. Indien deze persoon het zelfs twee jaar lang volhoudt, dan krijgt deze ook nog de villa waarin ze met z’n allen zitten. De videoclip voor ‘This is my house’ is opgenomen in ‘De Gouden Kooi’.

‘This is my house’ werd behalve Sinharadja gemaakt door de producers Francois Pardoux, Marco Leeuwis (DJ Galaga) en Johan de Leeuw (produceerde ‘Lief klein konijntje’ van Henkie). Voor het project werd Linda Estelle, voorheen zangeres van T spoon gevraagd. T spoon werd in 1991 opgestart door de voormalige Amerikaanse soldaat en rapper Shalamon Baskin (Shamrock) en componist Remy de Groot (Prince Peration) opgericht. Vijf jaar later voegt Linda zich bij de twee, en dat levert een aantal hits op, waaronder ‘Sex on the beach’ (#5 in 1997). In 2003 vindt Estelle het welletjes en verlaat de groep. Een jaar daarvoor heeft ze samen met Desirée Manders (Des'Ray van 2 Brothers on the 4th floor) en 'Anita Doth (2 Unlimited) de Diva's Of Dance opgericht, die een wervelende show brengen met veel discohits. Daarnaast heeft ze ook een eigen soloprogramma ‘Coming out’.

Big brother

Het idee voor ‘De Gouden Kooi’ ontstond al in 1997, maar John de Mol durfde het toen nog niet aan, en dus startte hij in 1999 met ‘Big brother’. Eigenlijk is de ‘De Gouden Kooi’ dan ook de 0-versie van Big brother, waar niet minder dan zes edities van kwamen. Het leverde de volgende hits op:

- 1999: Han van Eijk: ‘Leef (Big brother tune)(#1)
- 2000: Gordon: ‘Kijk’Bigbrother tune’ (#57)
- 2001: Quincy: ‘Morgen weer een dag’ (#23)

Daarnaast leverde de serie nog hits op voor:
- Ruud:’Some broken hearts never medn’ (#40 in 200), deelnemer Big brother 1
- Paul de Leeuw: ‘Je bent mijn maatje’ (#7 in 2000), persiflage op Ruud ‘even lekker knuffelen’
- De Sjonnies: ‘Opa Koos’ (#37 in 2001), Koos was een bewoner van Big brother 2
- Kelly: ‘I’m what I am’ (#36 in 2002), nam deel aan Big brother 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten