vrijdag 4 januari 2008

Rihanna op #1, Timbaland vlakbij

Ze redt het nog nét, onze Rihanna. Met 'Don't stop the music' houdt ze in de eerste Single Top 100 van 2008 precies drie procentjes over op de #2, 'Apologize' van Timbaland en OneRepublic. Ternauwernood blijft Rihanna dus staan bovenaan. Verderop in de top 10 opvallende noteringen voor twee kerstplaten. Door het langer en later meetellen van de downloads staan Mariah Carey en Wham! nog op #3 en #5 genoteerd, terwijl het nieuwe jaar al begonnen is; 'Last Christmas' van Wham! stijgt deze week zelfs nog een plaatsje! Hoogste nieuwe is 'Valerie' van Mark Ronson en Amy Winhouse, met een binnenkomst op #8. En Amy doet het niet alleen goed bij de singles, maar ook bij de albums; kijk verderop maar!

Vlak onder de top 10 komen een paar sterke stijgers opzetten: Colbie Caillat klimt naar #15 met 'Bubbly' en the Wombats maken 67 plekken winst en racen naar #19 met 'Let's dance to Joy division'. Verliezer van de week is Jeroen van der Boom, die met 'Één wereld' valt van 4 naar #18. Zat er dan toch een luchtje aan die plaat?...

Opvallende nieuwkomers in de Single Top 100 zijn Alain Clark met 'Father and friend' op #32, Scooter met 'And no matches' op #62 en Mahala rai banda met 'Mahalageasca' op #65.

In de Album Top 100 blijft Paul de Leeuw bovenaan staan. Wel komt Amy Winehouse, in haar 53e week, sterk opzetten: ze klimt met 'Back to black' van 8 naar #2. Hoog binnen is 'In rainbows' van Radiohead op #8. Rob de Nijs komt met zijn 'Rob 100' sterk opzetten: hij klimt van 95 naar #21. Verder is er in de Album Top 100 maar weinig veranderd.

Lees alles in de uitgebreide Megaman van komende maandag!

6 opmerkingen:

 1. Zo ken ik de “megaman” weer. Scherp verslag, ga zo door in 2008.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opvallend dat elk nummer deze week in de downloadlijst qua percentage stijgt maar Rihanna 26% daalt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd dat valerie op # 8 binnenkomt. Fysiek niet verkrijgbaar en geen notatie in de downloadlijst. Foutje bij GFK ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat nummer stond donderdag niet eens genoteerd. En staat inderdaad niet in de download Top 50. Heel opvallend dat het nummer vrijdag ineens met 61% binnenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, zo was GFK donderdag de downloads van Blöf, en van de Bucovina ook vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja precies. Weer 'n bevestiging dat een hit scoren geen reet meer voorstelt... van der Boom... laat me niet lachen.

  BeantwoordenVerwijderen