maandag 18 augustus 2008

Dance ontmoet Gothic

Armin van Buuren feat. Sharon den Adel: In and out of love (10) *** hoogste eersteweeks ***

De DVD ‘Armin only – Utrecht 19/04/2008’ staat inmiddels voor de derde week op de eerste plaats van de DVD Muziek Top 30. En het album ‘Imagine’ knalde eind april binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Kortom het kan niet meer stuk voor Armin van Buuren, die ook nog eens de beste dj van de wereld is. Within temptation behaalde twee keer de eerste plaats van de Album Top 100: ‘The silent force’ (2004) en ‘The heart of everything’ (2007). Daarnaast kregen ze vier keer de Exportprijs voor de verkoop van de meeste geluidsdragers in het buitenland. Twee acts dus die zeer succesvol zijn.

Dan kan het niet anders dan dat de samenwerking tussen Sharon den Adel, zangeres van Within temptation met dj Armin van Buuren ook een succes wordt. De start op een tiende plek van ‘In and out of love’ is veelbelovend, waarmee Armin zijn tweede top 10-notering scoort. Within temptation heeft er al vijf op hun naam staan, en dat verandert nu niet door dit uitstapje van hun zangeres. Sharon, die het nummer zelf schreef, is zeer tevreden over de samenwerking: “Ik ben altijd voor een nieuwe uitdaging en zoals jullie weten is mijn muzikale smaak erg breed”.

Het is niet de eerste keer dat een (trance)dj een samenwerking aangaat met een popartiest, dat tot een top 10 leidt. Tiësto nam in 2003 samen met Kane het nummer ‘Rain down on me’ op dat tot #3 kwam.

Armin is druk doende met optredens, onder andere op Ibiza. Nog tot eind september vliegt hij op dinsdag daar naar toe om te draaien op het feest ‘Armada at Amnesia’. Stipt om half één woensdagmiddag, stapt hij dan weer op het vliegtuig, om op tijd te zijn voor het avondeten met zijn vriendin Erika. Ondanks dat de twee al negen jaar samenzijn, is hij nog niet van plan om haar te trouwen. Althans hij heeft haar nog niet gevraagd; beide hebben het momenteel te druk en willen eerst een stabiele thuisbasis hebben.

einde Within temptation?

‘In and out of love’ betekent niet het einde van Within temptation. Integendeel, want Sharon en haar mannen staan te popelen om ‘Black symphony’, hun nieuwste DVD uit te brengen. Dat gaat gebeuren op 22 september, vooraf gaand door de single ‘Forgiven’, die eind deze maand wordt uitgebracht. Dus de kans is groot dat Sharon dan met twee nummers in de top 10 staat!

2 opmerkingen:

  1. 'Before you let me go' was geen samenwerking van Tiesto en Ilse DeLange, maar tussen Kane en Ilse DeLange.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt! Tekst is aangepast.Dank je Barry

    BeantwoordenVerwijderen