zondag 19 oktober 2008

Snow patrol helpt andere artiesten

Snow patrol: Take back the city (53)

‘Chasing cars’ van Snow patrol kwam twee jaar geleden nooit hoger dan #21, maar hield het dankzij de download wel 58 weken vol in de Single Top 100, en is daarmee de op één na langst genoteerde single. De #1 is sinds 2002 ‘Kabouter dans’ van Kabouter Plop dat 66 weken genoteerd stond. Die 58 weken van ‘Chasing cars’, zal ‘Take back to the city’, hun zesde notering, zeker niet evenaren. Een begin wordt gemaakt op #53. Het nummer is de voorloper van het album ‘A hundred milion suns’ dat aanstaande maandag, 27 oktober, verschijnt en dat werd opgenomen in Ierland en Duitsland.

Snow patrol komt uit Schotland en bestaat sinds 1994. Toen heetten ze nog Shrug, opgericht door de studenten Gary Lightbody (zang/gitaar) en oud lid Mark McClelland (basgitaar/keyboards) aan de universiteit van Dundee. Al snel voegde Jonny Quinn (drums) uit Noord_Ierland, zich bij de twee en na wat optredens op de universiteit en een aantal cafés, veranderde de naam in Polar bear. Halverwege 1997 veranderde de naam definitief in Snow patrol. Niet uit vrije wil, maar omdat er al een band bestond met de naam Polar bear. De naam Snow patrol komt van een vriend van de band, die hen ten tijde van Polar bear, telkens Snow patrol noemde. Naast Gary en Jonny, bestaat de band nog uit Nathan Connolly (gitaar/zang), Paul Wilson (basgitaar/zang) en Tom Simpson (keyboards).

einde Snow patrol?

Zanger/gitarist Gary Lightbody begint een eigen platenlabel. Hij wil daarmee nieuwe acts een kans geven. De eerste gelukkige is Iain Archer, een singer-songwriter, waarmee Gary heeft samengewerkt. Dus alle Snow patrol fans kunnen gerust zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten