zondag 7 december 2008

Nicole schakelt Hyvesvrienden in

Nicole and Friends: Tears in my eyes (61)

Op #66 komt ‘Just like u’ van Tania Christopher binnen. Tania is de eerste in Nederland wonende zangeres, die dankzij filmpjes op het internet, een hitparadenotering kreeg. Esmeé Denters was weliswaar de eerste met filmpjes, maar heeft nog geen hit gescoord. Haar album wordt begin 2009 verwacht.

Vijf plaatsen hoger, op #61, komt ‘Tears in my eyes’ binnen van Nicole and Friends. Nicole Dee, geboren op 11 september 1980 in Alkmaar, had haar vrienden op Hyves gemobiliseerd om bij Eddy Zoeÿ van het BNN-programma ‘Zoeÿ Zoeÿ’ (aanstaande zondag voor het laatst), een bezoekje in de studio af te dwingen. En met succes, want op 12 oktober kreeg ze de gelegenheid om een deel van haar liedje ‘Tears in my eyes’ te zingen. Dat korte optreden leverde haar nog meer vrienden op en toen ging ook Rob Stenders om. Vorige week moest ze in het kader van zijn item ‘indecent proposal’ een aantal opdrachten uitvoeren, wat haar extra zendtijd opleverde, voor ‘Tears in my eyes’.

Nicole komt niet zomaar uit de muzieklucht vallen. In 2003 studeerde ze af aan het conservatorium van Alkmaar, richting zang pop & jazz, en mag zich dus zangeres noemen en zangdocent in de lichte muziek. De afgelopen jaren deed ze veel ervaring op, met het inzingen van commercials, als achtergrondzangeres in het close-harmony ensemble Str8 from the heart en in de band Hot stuff, waarmee ze de Inholland popprijs won. Daarnaast speelt ze basgitaar, piano en conga’s en heeft ze zeven jaar klassiek ballet gevolgd. Als ze nog tijd overheeft, dan wordt deze besteed aan sporten, dansen, lezen, filmpje kijken én douchen!

Zelf heeft ze diverse demo’s opgenomen, maar die leverden weinig op. En dus begon ze haar eigen Hyves, en zette daar haar liedjes op. Platenmaatschappijen zijn allang niet meer bezig nieuwe artiesten in het uitgaansleven te spotten. Nee, tegenwoordig kijken de scouts de diverse internetsites af op zoek naar nieuw talent. Het leverde haar een platencontract op bij Cloud 9 dance. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Nicole, heeft producer Dennis Dallau een dansversie gemaakt van haar ballad ‘Tears in my eyes’. Beide tracks krijgen een notering op #61.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten