vrijdag 29 mei 2009

Hitflits: Lisa (nog) niet te verslaan

Het belangrijkste nieuws van deze week is dat ‘Halleluja’ van Lisa zich heel goed staande weet te houden. Het nummer gaat moeiteloos een derde week in als de eerste de beste van de Single Top 100. ‘Fairytale’ van Alexander Ruback, de #2 van vorige week, heeft het (nog) niet gered. Hij moet zelfs een plaatsje inleveren. De nieuwe #2 van deze week, is de #12 van vorige week: ‘Outta here’ van Esmée Denters. Het verschil met de #1 van Lisa is 64%, dus Esmée komt (voorlopig) niet in de buurt van de eerste plaats. Ook nieuw bij de bovenste tien, vanaf #23, is ‘Puzzle me’ van Ilse DeLange. Afgelopen week kwam de tweede versie van het nummer uit, kompleet met live nummers.

Echt nieuw op #32, is Oohchic, het project van DJ Diva La-ona & DJ Johnny Kelvin, met ‘Let the whole world love’. ‘Unexpected’ kwam eind vorig jaar tot de derde plek. Maar Stereo is vast van plan om dat te evenaren met ‘Last forever’, dat het voorlopig met een 33ste plaats moet stellen. Even daaronder, op #39, scoort Fedde la grand een nieuwe hit met ‘Scared of me’ feat. Mitch crown. En nog net binnen de 50, op #46, is Rob van Daal met ‘De maan en de sterren’.

Grote stijgers zijn er van Annagrace met ‘Let the feelings go’ (van 82 naar #26), Falco Luneau met ‘Nobody’ (van 45 naar #28) en John Legend met ‘This time’ (van 88 naar #43, met dank aan de 3FM Megahit)

Resten de andere binnenkomers:
#57 – Groovewatchers: ‘Sexy girl’
#63 – Chris de Roo: ‘Wat een ander ook zegt’
#66 – Neil Hendriks: ‘Geen dag zonder jou’
#69 – Mando Diao: ‘Dance with somebody’
#81 – Alle 13 jaanke: ‘Moskieto’
#84 – the Script: ‘Breakeven’
#87 – Kursat Kalez: ‘Alles met jou/Aska gelmelk’
#88 – Axwell, Steve Angelo, Sebastian Ingrosso, Laidback Luke feat. Deborah Cox: ‘Leave the world behind’
#89 – Stef Ekkel: ‘Ik schrijf je naam’
#99 – Hadise: ‘Dum tek tek’

In de Album Top 100 is het ook volop Nederlands. Voor de derde week voert Guus Meeuwis deze aan met ‘NW8’. Binnen op #6 is ‘Outta here’ van Esmée Denters en op #7 zien we ‘Colucci era’ van de Fakkelbrigade. Maar de hoogste binnenkomer, op #2, is weggelegd voor een de Italiaanse zanger Eros Ramazzotti met zijn album ‘Ali e radici’.

De andere binnenkomers zijn:
#29 – Simple minds: ‘Graffiti soul’
#47 – Room eleven: ‘Life in Carré’
#49 – Grizzly bear: ‘Veckatimest’
#50 – Iron maiden: ‘Flight 666’
#60 – Vink: ‘Sort of revolution’
#73 – Marilyn manson: ‘The high end of low’
#82 – Madness: ‘The liberty of Norton Folgate’

Die laatste binnenkomer, Madness dus, is één van de vele acts tijdens de 40ste editie van het Pinkpop festival, dat dit weekend wordt gehouden in Landgraaf. Mocht je daar nog naar toe gaan, heel veel plezier. Wij horen het wel op de radio (3FM), zien het op internet (3 voor 12) of op tv (Nl. 3) … als we niet ergens in de zon vertoeven. Want het wordt ook nog eens een zonnig weekend! Geniet er van en voor je het weet zijn wij er weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten