donderdag 16 juli 2009

Hitflits: Lisa maakt de 10 vol

Inderdaad, je leest het goed! Wat niemand had verwacht, is gebeurd. 'Halleluja' van Lisa staat voor de tiende week op de eerste plaats van de Single Top 100. Tien weken is evenveel als Shakira met 'Whenever, wherever' in 2002. Alleen Celine Dion haalde in 1997 met 'My heart will go on' nog meer: 11 weken. Maar wellicht dat Lisa dat muurtje volgende week ook nog wel slecht.

Op slechts 4% verschil volgt ‘I know you want me (calle ocho)’ van Pitbull, en naar #3 stijgt Kathleen & Soweto gospel choir met 'Zumba yade'.

Er zijn drie nieuwelingen bij de bovenste 10, waarvan 2 oude bekenden. ‘Ieder moment’ van Thomas Berge, twee weken geleden op #4, stijgt van 14 naar #6 en ‘Outta here’ van Esmée Denters springt van 17 naar #9. Eind mei, begin juni, stond het nummer drie weken op de tweede plaats. Echt nieuw in de top 10 is ‘Sjalalala (geniet van elke dag)’ van Wolter Kroes, dat in de vierde week van 34 naar #10 stijgt. Net buiten de top 10, op #12, staat ‘Slaap lekker (fantastig toch)’ van Diggy Dex feat. Eva de Roovere. Wordt het alsnog een lekkere hit.

Vorige week waren er slechts 4 echte binnenkomers, deze week zijn het al weer 11. Vanwege het nog grote aantal Michael Jackson hits (waarover zodadelijk meer), komen ze nog niet hoog binnen. De hoogste is ‘Lambada 3000’ van Gregor Salto & Kaoma op #57. In 1989 scoorde Kaoma er de hit van het jaar mee, dus wie weet hoever deze versie komt.

Van de Havenzangers is al lange tijd niets meer vernomen. Maar Willem Mulder weet nog steeds hoe hij een hit moet scoren. Dat doet hij dit keer met zijn zoon Wesley als het duo Mulder & Mulder met het nummer ‘Alarmfase rood’, nieuw op #65.

Na een fantastisch optreden afgelopen zondagavond op North sea jazz, waar ze ook een nieuw nummer liet horen, scoort de Britse Adele Atkins haar vierde hit op #86 met ‘Hometown glory’.

‘Bulletproof’, de voormalige Britse #1 van La roux scoort bij ons voorzichtig op #82.

En dan de resterende zeven:
#61 – Marco Kanters: ‘My little lady’
#67 – Melanie Lavie: ‘Ik weet het zeker’
#71 – Michel Cleis: ‘La mezcla’
#74 – Corry Konings: ‘1000 keer aan jou gedacht’
#89 – Marlous: ‘Jij alleen jij’
#95 – Dario: ‘Vandaag (is zo’n dag)’
#100- Roy Ramonds & Albert van Benthum: ‘De reiger’

Michael Jackson

Langzamerhand begint de hausse van Michael Jackson hits af te nemen. Vorige week werd met 39 aan de King op Pop gerelateerde hits in de Single Top 100, een maximum bereikt. Deze week is dat afgenomen met 6 tot nog altijd 33 noteringen. De 6 zijn verhuisd naar de Bubbling-under, het voorportaal van de Single Top 100, waar ‘Who is it’ ook al verbleef.

In de Album Top 100 blijft het aantal noteringen op 4 hangen, met voor de tweede week een eerste plaats voor ‘King of Pop – the Dutch collection’.

Alleen in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, boekt Michael nog winst. Er komen deze week niet minder dan 3 oudere albums binnen, waarmee het totaal aantal noteringen op 17 uitkomt. De hoogste is op #12: ‘Soul legends – Jackson 5’ van Jackson 5. De top 10 bestaat evenals vorige week louter uit Michael Jackson albums.

Zoals je van ons gewend bent, hebben we al zijn noteringen op een rijtje gezet in het hier.

Van die Album Top 100 melden we nog de binnenkomers:
#63 – Dead weather: ‘Horehound’
#67 – Marcus Miller, Stanley Clarke & Victor Wooten: ‘Thunder’ (NSJ)
#88 – Yuri Honing & Floris: ‘Phase five’ (NSJ)
#89 – Low anthem: ‘Oh my God Charlie Darwin’
#92 – Devil driver: ‘Pray for villains’
#93 – Izaline Calister: ‘Speransa’ (NSJ)
De nieuwe acts hier boven aangeduid met (NSJ), traden afgelopen weekend op in Rotterdam tijdens de 34ste editie van het North sea Jazz festival. Hieronder volgt een opsomming van die acts die al een albumnotering hadden en/of op herhaling gaan, vanwege hun optreden daar:
#5 (-3) Adele: ‘19’
#12(28) Duffy: ‘Rockferry’
#17(37) Kyteman: ‘The hermit sessions’
#20(70) Melody Gardot: ‘My one and only thrill’
#21(44) James Taylor: ‘Sings covers’
#31(98) Wouter Hamel: ‘Nobody’s tune’
#40(46) Sabrina Starke: ‘Yellow brick road’
#61 RE Candy Dulfer: ‘Funked up and chilled out’
#64 RE Raphael Saadiq: ‘The way I see it’
#65 RE Joe Bonamassa: ‘The ballad of John Henry’
#79 RE Joe Bonamassa: ‘Live from nowhere in particular’
#82 RE Seal: ‘Soul live’
#96 RE Seal: ‘Soul’

De hitlijsten een dagje eerder dan je gewend bent. Betekent ook dat we een dag meer de tijd hebben voor een nieuwe Megaman. Deze kun je weer na het weekend verwachten, met daarin onder meer een overzicht van alle #1-hits die het 10 weken of langer volhielden.

4 opmerkingen:

  1. De Ketchup meisjes hebben ook 10 weken op nummer 1 gestaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, en 4 non blondes ook. Maar we hadden het hier alleen over een zangeres. In de nieuwe Megaman komen we een totaal overzicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kan het dat de hitlijsten een dag eerder zijn?
    Er is toch geen feestdag of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Jelle Maarten: nee dat klopt. We weten niet precies wat de reden is. GfK Dutch Charts, samensteller van de hitlijsten, meldde wel dat 'wegens vakantie en bezetting', de lijsten een dag eerder zouden verschijnen. Vermoedelijk was de 'vakantiewerker' vrijdag verhinderd de lijsten te maken. Maar even serieus, wij denken dat het iets in de persoonlijke sfeer betreft. Want het is hoogst uitzonderlijk dat een hitparade een dag eerder verschijnt omdat er een dag later geen personeel is om deze te maken. Dan moet er dus wel wat aan de hand zijn.

    BeantwoordenVerwijderen