woensdag 15 juli 2009

YouTube filmpje levert plaatopname op

Koot!: Sometimes (91)

Ondanks de ‘overval’ die Michael Jackson vorige week op de Single Top 100 deed, lukte het Koot! toch om de lijst binnen te komen. Vorige week op #78, waarop zanger Barry Koot uitzinnig reageerde met: “Het is ons eindelijk gelukt”. Deze week zakt het nummer naar #91, maar de videoclip die net af is, zorgt er wellicht voor dat het nummer weer gaat stijgen. Zonder Michael Jackson waren de noteringen: 46-54 geweest.

Koot! uit Putten, bestaat uit Barry Koot, leadzang en Corne van Dijk op gitaar, beide 28 jaar. Naast zingen, voetbalt Barry ook graag bij het P-services zaalvoetbalteam. Naar het schijnt beschikt hij over een ‘dodelijke’ linker. Daarnaast is hij trainer van Rood-Wit dames Putten en komend seizoen van Stroe dames 1. Barry is altijd al met muziek bezig.

Corne van Dijk, die in het dagelijks leven bij de Koninklijke landmacht werkt, speelt al gitaar sinds zijn twaalfde. Pas echt enthousiast werd hij toen hij samen ging spelen met Barry. Twee jaar geleden maakten Barry en Corne nog deel uit van de Puttense band Cancelled. Nadat de twee als Koot! een demo maakten die op YouTube terecht kwam, werden ze gebeld door iemand van platenmaatschappij Diesel joy, om het nummer op te nemen in de studio in Tilburg. ‘Sometimes’ is geschreven door Duncan, de broer van Barry, die ook deel uitmaakte van Cancelled. Hij schreef het nummer samen met Bart Erkelens en Jerry Anholt.

1 opmerking:

 1. koot-online.hyves.nl

  barrykoot.hyves.nl

  www.koot-online.nl

  www.dieseljoyrecords.nl

  www.edisound.nl

  BeantwoordenVerwijderen