maandag 31 augustus 2009

Nick & Simon evenaren Marco Borsato

Nick & Simon: Lippen op de mijne (1) *** eerste week op #1 ***

Drie weken geleden kwam ‘Lippen op de mijne’ van Nick & Simon binnen op de tweede plaats. Vervolgens zakte het nummer vorige week naar de vierde plek, maar deze week komen ze keihard terug, want het nummer stijgt naar de eerste plaats. Daarmee passeren ze, met een verschil van 13%, ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit. Dat het Nick & Simon nu wel lukt komt, vooral door de tweede uitgave van ‘Lippen op de mijne’. Dat is een DVD-single met twee extra live nummers: ‘Halleluja’ gezongen door Nick en ‘Kronenburg park’ door Simon, opgenomen in het TROS-programma ‘De beste zangers van Nederland’.

beste zanger

Zeven weken lang zongen Gordon, Henk Westbroek, Thomas Berge, Nick Schilder, Simon Keizer, Danny de Munk en Albert West nummers van elkaar. Afgelopen zondag vond de finale plaats en werd Simon Keizer door de andere deelnemers uitgeroepen tot ‘beste vervangende zanger van Nederland’. Het programma werd eerder dit jaar opgenomen op Ibiza en in november verschijnt er een DVD van. Alleen het probleem is wie vervangt Simon, nu hij griep heeft?? Nick zijn maatje probeerde Simon op te fleuren met de Twitter boodschap: “Het beste middel ooit tegen de griep: een Nummer 1”.

Ook al is het maar voor één week (Mamanouk komt er aan), het is wel na ‘Pak maar m’n hand’ (in 2007), ‘Hoe lang?’ (2008), ‘Vallende sterren’ en ‘De dag dat alles beter is’ (beide in 2009), de vijfde #1-hit voor Nick & Simon. Hun voorgaande #1-hits hielden het slechts één week vol, en dat zal niet anders met ‘Lippen op de mijne’ worden. Het is hun derde #1 dit jaar, een hitfeit dat tot nu toe alleen nog maar door Marco Borsato is gepresteerd. In 2008 stond Marco met ‘Wit licht’, ‘Stop de tijd’ en ‘Dochters’ op de eerste plaats. ‘Lippen op de mijne’ is de vijftiende #1-hit dit jaar, dat is elf stuks onder het record van 26 in 2008.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten