vrijdag 4 september 2009

Hitflits: Jan Smit pakt #1 terug en blijft Anouk voor

Dat Nick & Simon met ‘Lippen op de mijne’ niet langer op de eerste plaats zouden staan, was te voorzien. Dat is hen tot op heden nog nooit langer dan één week gelukt namelijk. En dus was de vraag wie pakt die eerste plaats dan? Begin deze week leek het er nog zo hoopvol uit te zien voor ‘Three days in a row’ van Anouk. De download stond direct bovenaan, maar de fysieke single bleef achter. Daarnaast wordt er in tegenstelling tot de andere hitparades geen airplay meegeteld voor de Single Top 100. En dus stijgen Damaru & Jan Smit met hun inmiddels platina single ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’ terug naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het verschil tussen beide nummers is 23%. Dus wellicht dat het Anouk met haar 22ste hitsingle volgende week wel lukt, want het album ‘For better or worse’ verschijnt pas over twee weken. Dus de single heeft nog de tijd om te pieken.

Kijken we nog even verder naar de top 5, dan zien we dat ‘I gotta feeling’ van Black eyed peas op #3 blijft staan (op 25%), Nick & Simon naar #4 zakken en Diggy Dex feat. Eva de Roovere met ‘Slaap lekker (fantastig toch?!)’ naar #5 zakt.

Nieuw bij de bovenste tien zijn: ‘Hot’ van Inna (gestegen van 25 naar #6), ‘Gewoon muziek’ van Jan Leliveld (van 15 naar #8) en‘Not fair’ van Lily Allen (van 31 naar #9). Aan de rand van de top 10 staan die Twa met ‘Famke van myn dreamen’ (gestegen van 39 naar #12). Ook lekker onderweg zijn DJ Olé & Leipe Henkie met ‘Ik denk dat ik naar Malaga’ (van 23 naar #14) en ‘Back it up’ van Caro Emerald (van 43 naar #16). Caro dankt haar stijging mede door haar optreden op maandag bij Giel en een optreden diezelfde avond in ‘De Wereld Draait Door’, waarna het nummer veel gedownload is.

Naast Anouk op #2, zijn er nog tien binnenkomers deze week. Het zijn:
#34 - Jeroen van der Boom: ‘Dat weet je’
#35 - Danny Lukassen: ‘Jij’
#42 - Gebroeders Ko: ‘Vuvuzela’ (de eerste voetbalhit in de aanloop naar het WK 2010)
#61 - Mariah Carey: ‘Obsessed’ (voorloper van het album ‘Memoirs of an imperfect angel’)
#66 - R.i.o.: ‘After the love’
#68 – Colbie Caillat: ‘Fallin’ for you’ (haar album ‘Breaktrough’, bij ons op #24, komt in Amerika op #1 binnen)
#75 - DIO & the Madd: ‘Baby’ (al een tijdje uit, maar dankzij een gezamenlijk optreden op Lowlands eindelijk een notering)
#77 - Markus Schulz: ‘Do you dream’
#80 - Lasgo: ‘Lost’
#92 - Kings of Leon: ‘Notion’

In de DVD Muziek Top 30 moet Ilse DeLange haar #1-positie met ‘Live in Ahoy’ al weer afstaan aan André Rieu met ‘Live in Maastricht 3’; zij zakt naar de derde plaats. Maar in de Album Top 100 blijft Ilse op de eerste plaats staan met haar album ‘Live in Ahoy’. In de top 10 komen twee producten van Nederlandse bodem binnen: op #3 ‘Wicked ways’ van Waylon en op #4 ‘Toppers in concert 2009’ van de Toppers. Binnen enkele weken worden de data voor de concerten voor 2010 bekend.

Er zijn in totaal tien echte binnenkomers in de Album Top 100. Naast de twee in de top 4 zitten er bij de resterende acht, vier Nederlandse, drie Amerikaanse en één Oostenrijkse productie: #25 - John Fogerty: ‘The Blue ridge rangers rides again’ (Amerikaan)
#30 - IOS: ‘Voor altijd – best of’ (vandaag, vrijdag 4 september 2009, begint IOS hun afscheidstournee in de Oosterpoort in Groningen, die op 3 oktober wordt afgesloten in Paradiso in Amsterdam)
#31 - Semino Rossi: ‘Die Liebe bleibt’ (Semino Rossi is geboren in Argentinië, belandde via Spanje, Italië, Frankrijk en Zwitserland, in Oostenrijk)
#32 - Jan Leliveld: ‘Dit is mijn leven’
#33 - Arjen Lucassen’s guilt machine: ‘On this perfect day’
#42 – Pitbull: ‘Rebelution’ (Amerikaan)
#89 – Rommy: ‘Ave Maria’
(Romke Henstra, ‘de stem van de Wãlden’, was een Friese zanger die leefde van 1950 – 2007)
#100- Black crows: ‘Before the frost …’ (Amerikaan)

En dan tot slot Michael Jackson. Gisteren, donderdag 3 september 2009, is hij dan eindelijk begraven in het mausoleum op de Glendale Forest Lawn begraafplaats nabij Los Angeles. Daarnaast wordt op initiatief van Veronica dj Patrick Kicken, die een handtekeningactie begon, het Pinasplein in Almere Muziekwijk veranderd in ‘Michael Jacksonplein’. Dat alles betekent echter niet dat hij nu met rust wordt gelaten. Integendeel! Op 28 oktober gaat de film ‘Michael Jackson This is it’ draaien in de bioscopen. De film wordt maar kort vertoond, want een maand later ligt de DVD van de film in de winkels. Daarnaast zullen er nog ettelijke cd’s verschijnen van nummers die al dan niet eerder zijn uitgebracht. Het schijnt dat er nog zo’n 200 nummers op de plank liggen! Voorlopig moeten wij het doen met oud materiaal dat nog steeds goed verkoopt. Het album ‘Number ones’ is inmiddels het bestverkochte album van 2009 in Amerika. Bij ons was het album ‘The collection’ het bestverkochte album over juli. Inmiddels zakt het album naar de vijftiende plaats. Daarnaast stijgt ‘King of Pop - The Dutch collection’ opnieuw naar de tweede plaats en zakt ‘The Motown years’ van 39 naar #48 . In de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, blijft ‘Number ones’ de bovenste beste, nu voor de negende week. Daarnaast staan er nog negen andere albums van hem in deze lijst, waarvan vijf bij de top 6. In de Single Top 100 is het nu bijna gebeurd met zijn oude hits. ‘Billie Jean’ stijgt nog twee plaatsjes van 78 naar #76 en ‘Beat it’ blijft op #91 staan.

Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman, met daarin naast alle feiten over de binnenkomers, ook het ware verhaal achter de novelty-hit ‘Ik denk dat ik naar Malaga’ van DJ Olé & Leipe Henkie, in de derde week gestegen van 23 naar #14.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten