maandag 2 november 2009

Snow patrol nam zelf afgewezen nummer op

Snow patrol: Just say yes (9)

Wat doe je als je een nummer hebt geschreven voor een zangeres, maar die wil het niet hebben? Dan neem je het of zelf op, of je probeert het nog bij een andere artiest. Dat deed Gary Lightbody, zanger/componist van Snow patrol. In september 2007 had hij het nummer ‘Just say yes’ geschreven voor het nieuwe album van Gwen Stéfani. Hij deed dit op verzoek van zijn Amerikaanse platenlabel, waarbij ook Gwen is aangesloten. Maar Gwen wees het nummer af en Gary was weer terug bij af.

Vervolgens benaderde hij Nicole Scherzinger van the Pussycat dolls. Zij was wel enthousiast en dankbaar en voelde zich vereerd. Ze zong het nummer met een licht Iers accent in met Lightbody als producer. Hij complementeerde haar zelfs, want haar versie had zijn moeder doen huilen. Het nummer stond gepland voor haar soloalbum ‘Her name is Nicole’. Op 16 oktober 2007 presenteerde ze het album, maar de officiële release werd uitgesteld tot 2008. Tijdens een bijeenkomst op 9 mei 2008 bracht ze haar versie van ‘Just say yes’ en viel iedereen stil. Maar anno 2009 is het album van Nicole er nog steeds niet.

Volgens Nicole was het haar eigen beslissing om het uit te stellen: “Het heeft allemaal met timing te maken. Een aantal van mijn solonummers zijn terecht gekomen op ‘Doll domination’, het album van the Pussycat dolls.”, zei ze in september 2008. In april 2009 liet ze weten dat ze van plan is om na de ‘World domination’ tour, de studio in te duiken voor haar eigen album. Einde dus voor ‘Just say no’? Gelukkig niet!

zelf opnemen

Toen het Engelse platenlabel van Snow patrol het nummer hoorde, waren ze niet alleen verrast, maar vooral geschokt dat hij zo’n mooi nummer had ‘weggegeven’. Toen werd Gary duidelijk wat voor nummer hij had geschreven en hij eigende het nummer toe aan zijn eigen band Snow patrol, die vijftien jaar bestaat. Het nummer belandde met twee andere nieuwe nummers, ‘Give me strength’ en ‘Dark roman wine’ op het verzamelalbum ‘Up to now’, dat binnenkort verschijnt. ‘Just say yes’ knalt deze week binnen op #9 en is nu al de grootste hit van de groep en het einde is nog lang niet in zicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten