maandag 14 december 2009

Franse zangeres levert concept voor nummer Timbaland

Timbaland feat. Nelly Furtado & Soshi: Morning after dark (48)

Nog geen drie maanden geleden was er na drie jaar nieuw werk van Nelly Furtado met het album ‘Mi plan’ en de eveneens Spaanse single ‘Manos al aire’. Maar echt veel waardering kreeg het nummer niet, want na twee weken was het gebeurd voor ‘Manos al aire’ dat niet hoger kwam dan #92 en daarmee de kleinste hit werd van de Canadese zangeres. ‘Morning after dark’ maakt een goed begin op #48, maar dat is zeker niet aan haar te danken.

Het nummer is na ‘Promiscuous’ (#13 in 2006) en ‘Give it to me’, feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake (#8 in 2007), haar derde samenwerking met Timbaland. Hij produceerde grotendeels haar album ‘Loose’ uit 2006 en is ook betrokken bij het Engelstalige album, waar ze mee bezig is. ‘Morning after dark’ is afkomstig van zijn album ‘Timbaland presents Shock value II’ dat in de Album Top 100 binnenkomt op #70. Oorspronkelijk was het nummer een samenwerking van Timbaland en SoShy, een Franse zangeres. Maar nadat de videoclip was gemaakt, voegde Nelly nog wat raps toe. Die versie kwam ook op het album terecht, want de naam Nelly verkoopt beter dan de onbekende Franse zangeres SoShy.

SoShy, geboren als Deborah Epstein in Parijs op 14 september 1982, is dochter van een Frans-Argentijns-Italiaanse moeder en een Frans-Russische vader. SoShy bracht haar jeugd afwisselend in Los Angeles en New York City door. Ze is niet alleen zangeres, maar schrijft ook zelf liedjes. Voor de Duitse meidenband Monrose schreef ze ‘Strike the match’ en voor de Belgische zangeres Natalia het nummer ‘Appetite for love’. Daarnaast schreef ze samen met Chris Cornell (ex-Soundgarden en ex-Audioslave), het nummer ‘Lost cause’ voor zijn soloalbum ‘Scream’. ‘Morning after dark’, met een concept over een vampier, was haar idee. Timbaland had het nummer al wel, maar had nog geen idee hoe het te gebruiken. Totdat SoShy met haar idee kwam. Niet vreemd dus dat ze een platencontract heeft bij de Mosley music goup/ Interscope, het label van Timbaland. Haar eigen nummer ‘Dorothy’ staat op ‘FIFA 10’, de soundtrack bij het voetbal computerspel ‘FIFA soccer’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten