maandag 18 januari 2010

Alexandra Burke wil Amerika veroveren

Alexandra Burke featuring Flo rida: Bad boys (58)

Een sprong van veertig plaatsen, maar dan de verkeerde kant op, maakt ‘Halleluja’ van Lisa, in 2009 het bestverkochte nummer. Lisa won vorig jaar X-factor, iets wat de Britse Alexandra Burke twee jaar daarvoor lukte. Alexandra nam daarop ‘Halleluja’ op, dat voor de Britten ook de hit van het jaar werd, twee jaar voor Lisa dus. Bij ons is de versie van Alexandra nooit uitgebracht. En dus is ‘Bad boys’ featuring Flo rida het hitparadedebuut van Alexandra in Nederland. Alexandra Imelda Cecelia Ewan Burke (Islington, London, 25 augustus 1988) begon al op haar vijfde met zingen. Het zingen heeft ze niet van een vreemde, want haar moeder, Melissa Bell, was de leadzangeres van Soul II soul, dat hits scoorde met onder andere ‘Back to life (however do you want me)’. Op haar negende deed Alexandra samen met haar moeder een optreden in Bahrain. Voor X-factor deed Alexandra, op haar twaalfde, ook al mee aan een andere talentenjacht, ‘Star for a night’, dat werd gewonnen door Joss Stone.

Twee keer deed Alexandra mee aan de Britse editie van X-factor. De eerste keer in 2005, kwam ze niet verder dan de audities; winnaar werd Shayne Ward. Drie jaar later lukte het haar wel en op 13 december 2008 won ze met een verschil van bijna 17% op JLS. Van het winnende liedje ‘Halleluja’ zijn in Groot-Brittannië meer dan 1 miljoen stuks verkocht, waarmee ze de eerste Britse zangeres is die dat presteert.

Met het oog op de Amerikaanse markt staan er op haar debuutalbum ‘Overcome’, twee duetten met Amerikaanse rappers. ‘Good light good morning’ featuring Ne-Yo en ‘Bad boys’ featuring Flo rida, die het ook goed doen in de Britse hitparade. Het album ‘Overcome’ zal later dit jaar in een afwijkende versie in Amerika worden uitgebracht. Cheryl Cole, winnares van X-factor 2009, komt volgende week met haar single ‘Fight for this love’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten