maandag 30 augustus 2010

Marga Bult zit 40 jaar in het vak

Marga Bult: Dansen in de zon (93)

Vorige week zaterdag, 21 augustus, vierde Marga Bult in haar woonplaats Denekamp haar 40-jarig artiestenjubileum. Sinds jaren zong ze weer met Rita van Rooy en Margot van der Ven, waarmee ze tussen 1982 – 1986 de groep Babe vormde en zes hits scoorde. Tevens werd ze door de burgemeester van Dinkelland bekroond en kreeg ze voor haar werkzaamheden bij RTV Oost een erestrik.

Songfestival

Marga Groeneveld, zoals Marga volledig heet, werd geboren op 2 juli 1956 in Lattrop, dat sinds 2001 onder de gemeente Dinkelland valt. Op 12-jarige leeftijd won ze een talentenjacht en twee jaar later, in 1970, nam ze haar eerste single ‘Twee witte duiven’ op. Marga volgde de opleiding tot verpleegkundige en slaagde daar cum laude voor. Ze zong in diverse orkesten in Nederland en Duitsland. In 1981 was Peter Koelewijn op zoek naar een vervangster van Gemma van Eck, zangeres van Babe, en koos Marga als haar opvolgster uit. In 1987 deed ze als Marcha mee aan het Eurovisie Songfestival met ‘Recht op in de wind’. Het liedje eindigde vijfde en van de internationale jury kreeg ze de populariteitsprijs. In de Nationale Hitparade kwam het nummer tot de 50ste plaats.

Daarna begint haar presentatiecarrière, waarbij ze voor diverse omroepen programma’s presenteert. Vanaf 2000 vormt ze in wisselende bezetting the Dutch Diva’s en scoort daarmee de hit ‘From New York to L.A.’ (#99 in 2002). Haar zoons Joey en Jim treden in de voetsporen van hun moeder en vormen samen met twee vrienden het bandje Pacific, dat ook optreedt tijdens het jubileum. Naast onder andere Tom Egbers, is Marga ambassadeur van de Stichting Kans voor een kind. Daarnaast heeft ze al sinds twaalf jaar een eigen decorbedrijf.

docusoap

Tijdens het 40-jarig jubileum werd de single ‘Dansen in de zon’ gelanceerd en de videoclip opgenomen. Het nummer is tevens het thema van de achtdelige docusoap ‘Een bult te doen’, die zes weken lang te zien was bij RTV Oost. ‘Dansen in de zon’ is haar vierde solohit en de eerste notering sinds ‘Wie weet wat liefde is’, het duet uit 2006 met Wim Rijken (#64). In 2003 bereikte ‘Dansen in de zon’ de eerste plaats van de Vlaamse hitparade, alleen toen heette het ‘Allemaal’, gezongen door Wim Soutaer. Wim werd derde bij ‘Idool 2003’ en schreef het nummer zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten