maandag 6 september 2010

Graffiti6 helpt nieuwe artiesten

Graffiti6: Annie you save me (94)

Eerder dit jaar gaf Graffiti6 hun visitekaartje af met ‘Stare into the sun’ dat de 27ste plaats bereikte. Nu komen Jamie Scott en Tommy Danvers met de opvolger ‘Annie you save me’, dat ze ook speelden op Lowlands. Mocht je dat gemist hebben, in oktober komen ze weer naar ons land voor drie concerten: in ‘Doornroosje’ in Nijmegen (de 24ste), ‘Bitterzoet’ in Amsterdam (de 25ste) en ‘Tivoli de Helling’ in Utrecht (de 26ste).

Tommy Danvers is afkomstig uit Londen. Van zijn vader die acteur was, heeft hij de interesse in kunst, van zijn moeder die kok was, het harde werken en het streven naar perfectie. De liefde en passie voor muziek dankt Tommy aan de verscheidenheid aan muziek die thuis werd gedraaid en de diverse culturen die je in Londen tegenkomt. Tommy begon zijn muzikale leven in het plaatselijke koor. Op zijn achttiende begon hij te draaien in een plaatselijke club, waar hij al snel naam maakte. Hij heeft zelfs gedraaid op de bruilof van koning Hoessein van Jordanië!

hulp aan andere artiesten

Tommy produceerde ‘I’m too sexy’, de eerste single van Right sad Fred, dat wereldwijd een succes werd. Hoewel zijn C.V. eindeloos is, hij stond aan de wieg van het succes van onder andere KT Tunstall en Corinne Bailey Rae, werkte met ondermeer Kylie Minogue, Michael Jackson en Joss Stone, wilde hij toch graag wat voor zichzelf bereiken. En dus begon hij in 2009 samen met Jamie Scott, eindelijk zijn eigen band, Graffiti6, dat opneemt in hun eigen studio ‘Lab O Luv’. Daarnaast richtte Tommy samen met Jamie, NWFreeMusic opgericht, een productiemaatschappij dat gebruik maakt van de talenten van de twee ten behoeve van nieuwe artiesten. Daaronder zit bijvoorbeeld zangeres Eliza Doolittle, die wij kennen van de hit ‘Pack up’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten