maandag 21 februari 2011

Jacqueline Wensing wel in duet niet in clip

Jacqueline & Koldun: Out of the blue (84)

In oktober 2010 meldden we al dat de derde single van Jacqueline Wensing een duet zou worden met de Russische zanger Dmitry Koldun. Even daarvoor had haar manager Erik Dikeb gemeld dat Koldun een duet met haar had opgenomen. Het nummer,
Out of the blue’, geschreven door Matthijs van de Ven, zou al eind november 2010 uitgebracht worden, maar werd vanwege de drukke agenda van Koldun uitgesteld tot begin 2011.

Dmitry Aleksandrovich Koldun (Minsk, 11 juni 1985), wilde altijd dokter worden, maar het werd chemicus. Zijn andere liefhebberij was zingen en dat leidde in 2004 tot deelname aan een talentenjacht. Toen nog zonder succes, maar dat zou zeker komen. Wel ging hij samen met het Staatsorkest van Wit-Rusland op tournee.

Twee jaar later won hij de talentenjacht ‘Star factory’ en in datzelfde jaar deed hij mee aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival met het zelfgeschreven nummer ‘Maybe’. Hij verloor maar deed een jaar later weer mee en dit keer liep het wel goed voor hem af. Hij won en mocht, namens Wit-Rusland, deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Work your magic’. Het nummer overwon de halve finale en eindigde in de finale als zesde. Twee jaar later deed hij mee aan ‘Idol of the air’, de Russische versie van Idols en won deze.
Onlangs was Koldun te zien tijdens het Junior Eurovisie Songfestival, waar hij samen met de deelnemers het nummer ‘A day without war’ zong ten bate van Unicef. Maar Koldun wil graag voet krijgen in de rest van Europa. En dus nam hij in Breda een videoclip op voor ‘Out of the blue’. Alleen is niet Jacqueline daarin te zien, maar een (Russische?) schone dame. In ‘NachteGiel’ mocht Jacqueline echter wel opdraven, waar ze samen met Dimitry het nummer live zong.

Na het succes op het Eurovisie Songfestival in 2007, had Koldun al te kennen gegeven nog wel een keer te willen deelnemen, mits er een goed liedje voorhanden is. Er gaan geruchten dat ‘Out of blue’ dat liedje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten