maandag 28 maart 2011

Anita Meyer gaf zelf toestemming voor remix

Guilliano vs Anita Meyer: Why tell me why (17)

Guilliano, echte naam Jeroen Stoop, was in 1981 nog helemaal niet in de gedachten van zijn ouders toen Anita Meyer de eerste plaats bereikte met ‘Why tell me why’. Jeroen is namelijk geboren op 28 juni 1989 in Velserbroek en toen was Anita, qua hits, al over haar hoogtepunt heen.

Maar ‘Why tell me why’, dat destijds zeven weken de toenmalige Nationale Hitparade Top 50 aanvoerde, voorloper van de huidige Single Top 100 en de bestverkochte single van het jaar was, is van alle tijden. Dat blijkt wel uit de #1-positie in de Homo 100 van 2010, de instrumentale remix die de Belgische dj F.r.a.n.k. er van maakte (‘Discotex! (Yah!)’, deze week op #45) en nu dus de remix van ‘Why tell me why’ door Guilliano waarvoor Anita Meyer persoonlijk toestemming heeft gegeven. Hij maakte er direct zes!

Guilliano timmert al sinds 2005 aan de muzikale weg en maakte al diverse mixtapes. Zijn naam kreeg faam nadat hij was gevraagd voor de befaamde Porn-star evenementen. Zijn producties bleven niet onbekend, en zijn opgepakt door onder anderen Laidback Luke, Hardwell en Roger Sanchez. Guilliano wordt veel gevraagd om in het buitenland dansfeesten met bekende Nederlandse dj’s te organiseren. Natuurlijk draait Guilliano zelf ook veel in het buitenland.

De kans is groot dat het nummer ‘Why tell me why’ binnenkort een derde notering krijgt, want Anita heeft het nummer opnieuw opgenomen samen met Lange Frans voor het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’.

1 opmerking:

  1. Dikke nummer 1 hit voor Lange Frans indien dit goed gepromoot word. Briljante tekstschrijver die Frans.

    BeantwoordenVerwijderen