zondag 3 april 2011

Jim Bakkum zocht en vond inspiratie in Los Angeles

Jim Bakkum: Feel your love (28)

Na Dewi met ‘My neighbourhood’ (op #65) is Jim Bakkum de tweede voormalige deelnemer uit de eerste serie van Idols. Jim verloor met 25% van de stemmen de finale in 2003 van Jamai Loman. Drie weken nadat Jamai een #1-hit scoorde met ‘Step right up’, was het de beurt aan Jim met ‘Tell him’. In tegenstelling tot Jamai, lukte het Jim wel om nog een #1-hit te scoren, dat was met ‘This love is real’.

Daarna volgden nog een aantal Engelstalige hits, waarna Jim in 2006 overging op het Nederlands met ‘Dapper en sterk’, titelnummer van de film ‘Asterix en de Vikingen’. Inmiddels was Jim zich ook meer aan het toeleggen op dansen (Dancing with the stars), acteur (in de politieserie ‘Boks’), musicals (in ‘Grèase’, ‘Fame’ en ‘Hairspray’) en presentator (‘De weg naar Fame’).

Met ‘Feel your love’ maakt Jim voor het eerst gebruik van zijn achternaam Bakkum en is hij weer terug bij de taal waarin hij is begonnen te zingen: Engels. In de zoektocht naar een nieuw geluid, vloog hij vorig jaar zomer naar Los Angeles. Daar nam hij in 2009 al de videoclip op voor zijn #6-hit ‘Door jou’. ‘Feel your love’ is de voorloper van een album later dit jaar. Jim zong het nummer voor het eerst op maandag 28 maart tijdens het optreden van Enrique Iglesias.

Naast een (nieuwe) hitcarrière, gaat Jim ook verder met acteren (in de KRO-serie ‘Seinpost Den Haag’) en blijft hij actief in de musicalwereld (in het najaar in ‘Wicked’). Maar het allerbelangrijkste voor Jim is natuurlijk de bruiloft met Bettina Holwerda, dit najaar, wat hij besloten wil houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten