maandag 2 mei 2011

Elz Bakker heeft nog een jaar te gaan … voor Ahoy

Elz Bakker: Je kan niet eens fatsoenlijk liegen (98)

Elz Bakker (Doetinchem, 26 december 1971) is al haar bijna 40-jarige leven met muziek bezig. Op haar achtste nam ze haar eerste single ‘Pappie kom je naar huis’ op. Zeven jaar later nam ze als Suzy een countrynummer op. Elz volgde een opleiding aan de Academie voor lichte muziek in Hilversum en eind jaren ’80 bereikte ze als Linda Ronstadt met ‘Blue bayou’ de halve finale van de ‘Henny Huisman Soundmixshow’. Vervolgens zong ze enige jaren in een band alvorens voor een solocarrière te kiezen.

In 2009 begon Riny Schreijenberg (heel vroeger bekend als trompettist Marty), het platenlabel YNOS Music (SONY op de kop dus, waarmee hij een geschil had). Met hem nam ze het nummer ‘Zoveel mooie woorden’ op. Riny destijds: “We willen Elz als een merk neerzetten. Het streven is, dat zij binnen drie jaar in Ahoy staat.” Dan heeft Elz dus nog 1 jaar te gaan!

Overigens is ‘Je kan niet eens fatsoenlijk liegen’, binnen op #98, niet haar hitparadedebuut. Die maakte Elz al in 2004 met het nummer ‘Speel toch geen spel met mij’, dat een weekje op #82 stond. ‘Je kan niet eens fatsoenlijk liegen’ is een vertaling van ‘Du kannst noch nicht mal richtig lügen’ van de Duitse zangeres Andrea Berg uit 2010 van haar album ‘Schwerelos’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten