zondag 19 juni 2011

3js hielden toch wat over aan deelname Songfestivial

3js: De stroom (12)

Na het debacle van de tweede halve finale van het Eurovisie songfestival, waar de 3js laatste werden, zouden ze het een tijdje rustig aan doen. Toch komen ze nu al met een nieuwe single, ‘De stroom’, dat aan de rand van de top 10 binnenkomt op #12. Het nummer was één van de vijf liedjes dat het trio zong tijdens de Nationale finale, toen ‘Je vecht nooit alleen’ dat van zowel het publiek als de vakjury de meeste punten kreeg. De rest is geschiedenis.

De stroom’ kwam samen met de andere vier liedjes op een speciale uitgave van het album ‘Dromers en dwazen’. Om de cd-single toch aan de fan te brengen, zijn er drie nummers aan toegevoegd, opgenomen tijdens het ‘Hoger Harder Verder 2010 concert’ in de Heineken Music Hall. De nummers zijn: ‘Net alsof’, ‘Loop met me over zee’ en ‘Bevlogen als vogels’.

nasleep songfestival

‘Vrede mee..... Geen pijl op te trekken.... Trots. En bedankt!!!!!! Iedereen!’, twitterde Jaap Kwakman na de uitschakeling op donderdag 12 mei. Maar de wrange nasmaak hebben de drie heren allang weer weggespoeld. Mede door de contacten die ze daar hebben gelegd. Onder andere met Raphael Gualazzi, die voor Italië de tweede plaats in de wacht sleepte, gaan ze samen een nummer schrijven, dat wordt opgenomen in Volendam. Jaap de Witte: “Het klikte muzikaal en privé erg goed met Raphael op de Songfestivalboot in Düsseldorf. We hebben samen gejamd en dat pakte erg leuk uit.”

Op 29 oktober zal Raphael het nummer samen met de 3js zingen in de HHM, tijdens de tweede editie van ‘Hoger Harder Verder’. Dan zullen ook Ellen ten Damme en Bertolt optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten