zondag 4 augustus 2013

Hitflits: Michael Prins als beste singer/songwriter van Nederland volop in de belangstelling

Gelukkig maar: ondanks vakanties is er tóch nog een Hitflits. Beetje later dan normaal, maar zo blijf je in ieder geval op de hoogte. En over hoogte gesproken: hoog in de Single Top 100 blijven we luisteren naar een internationaal dance-gezelschap. De volgorde is deze week: op #1 Zweden (Avicii blijft een ruime voorsprong houden met 'Wake me up!', op #2 België (Stromae eventaart met 'Papaoutai' al bijna zijn debuuthit 'Alors on danse', op #3 Nederland (Bakermat moet een stapje terug doen met 'Vandaag') en op #4 Amerika (Robin Thicke blijft hoog genoteerd met 'Blurred lines').

Vlak daaronder treffen we de beste singer/songwriter van 2013 aan. Michael Prins won vorige week de spannende finale van deze volwassen talentenjacht vanuit het Paard van Troje in Den Haag. En dat betaalt zich uit in een flink aantal hits voor de 27-jarige zanger en gitarist. Allereerst komt zijn debuuthit 'Close to you' terug binnen in de Single Top 100. Het nummer stond in juni al een aantal weken genoteerd, toen met #7 als hoogste notering. Die positie weet hij deze week te verbeteren, door een vijfde plek in de wacht te slepen.

Maar daarmee is het nog niet afgelopen, want Michael Prins stijgt bovendien naar #15 met zijn duet 'A fool's pride', dat hij samen zingt met mede-finaliste Maaike Ouboter. En onderaan in de Single Top 100 debuteert hij bovendien nog eens met drie nieuwe liedjes: op #78 met 'Poor boy's blues', op #82 met 'Crescent moon' en op #91 met 'Does the price fit the goods'. Maar ook Marieke Ouboter laat zich niet onbetuigd. Haar platina single 'Dat ik je mis' stijgt deze week weer flink terug en staat op #11. En haar single 'Jij de koning', die vorige maand nog tot #57 kwam, keert nu terug op #40.

De overige eersteweeks singles: #38 Tony Star feat. Sophie White: Livin' for tonight #39 Ariana Grande: Baby I #43 Vengaboys: Hot hot hot #58 Ninetoes: Finder #61 Rigby: Lighter #83 Davito: Chico loco #86 Nils van Zandt: Output #92 Bob Offenberg: Amor amor #96 Leo Today: Get some #97 Marlane: Wat kan mij het schelen.

In de Album Top 100 blijven the Rolling Stones leiden; hun voorsprong op Caro Emerald blijft krap, maar de oude rockers lopen iets uit, naar 9 %. 'Hyde Park live' is hun 43e albumnotering, waarmee ze het record van de groep Normaal evenaren qua aantallen albumhits.

Hoogste nieuwkomer in de Album Top 100 is heimatkoning Hansi Hinterseer uit Oostenrijk. Deze voormalige skikampioen doet het opvallend goed met zijn derde albumhit 'Heut' ist dein Tag', waarmee hij op #25 binnenkomt. Ook opvallend is het hitparadedebuut voor 'Barefoot and pregnant', een album van de Friese groep the Serenes uit 1990. 23 jaar na dato verschijnt het eindelijk op cd, inclusief een bonus-cd met onuitgebracht materiaal. In zijn oorspronkelijke release kreeg de plaat nooit een notering, maar deze week is het album binnen op #38.

De overige eersteweeks albums: #59 Marc Anthony: 3.0 (terugkeer van deze salsa-artiest) #67 James LaBrie: Impermanent resonance (zanger van Dream Theater) #69 Buddy Guy: Rhythm and blues (77-jarige bluesgitarist) #71 Party dj rockerz: Top 40 party anthems 2013 (nagespeelde tophits) #96 AlunaGeorge: Body music (indi-sensatie uit Engeland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten