zondag 30 maart 2014

5 seconds of summer komt naar Nederland

#13 5 seconds of summer: She looks so perfect                               **** hoogste eerste weeks ***

Als One direction zegt fan van je te zijn en je vraagt voor hun voorprogramma, dan ben je bij voorbaat verzekerd van success. Zo ook 5 seconds of summer, de nieuwste boyband uit Australië. Sinds 23 februari 2013 zijn ze met One direction onderweg tijdens de ‘Take me home tour’ en ‘When we are tour’. Dat betekent dus ook dat ze te zien en te horen zijn op 24 juni wanneer One direction de Amsterdam Arena aandoet.
Eind 2011 begonnen zanger Luke Hemmings (7), gitarist Michael Clifford (18) en basgitarist Calum Hood (18) , die elkaar kennen van het  Norwest Christian College, met het plaatsen van video’s op YouTube van covers van Adele, Ed Sheeran en Bruno Mars. Michael kwam met de naam 5 seconds of summer aanzetten. Hij wilde een naam die iedereen zou kunnen aanvullen met zijn eigen naam, bijvoorbeeld 5 seconds of … de Megaman! De anderen vonden het een raar idee, maar accepteerden de naam

eigen label

Kort daarna voegde drummer Ashton Irwin (19) zich bij de drie. Met meer dan 5 miljoen kijkers, trok dit de aandacht van platenmaatschappijen, want wie wil nou niet de nieuwe One direction onder contract? Sinds November 2013 staan ze onder contract bij Capitol Records. Daarnaast hebben de jongens hun eigen label, Hi Or Hey Records. Hoezo een gekke naam?

Ze hebben al meer dan 100 nummers geschreven, onder andere met Mcfly en Scouting for girls. ‘She looks so perfect’, de eerste single van 5 seconds of summer, schreven de leden Michael en Ashton samen met Jake Sinclair, die het ook produceerde. Sinclair schreef  nummers voor onder andere P!nk en Daughtry. 

Niet alleen bij ons is ‘She looks so perfect’ de hoogste eerste weeks (op #13), maar ook in de Britse hitparade. Alleen kwam het daar dit weekend binnen op de eerste plaats. Het nummer laat ‘Ì got u’ van Duke Dumont feat. Jax Jones, vorige week #1, ver achter zich. ‘Wizard’ van Martin Garrix feat. Jay Hardway komt binnen op een zevende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten