zondag 30 maart 2014

Vance Joy teste ‘Riptide’ op Facebook

#89 Vance Joy: Riptide

Vance Joy is het alter ego van James Keogh (25), afkomstig uit Melbourne, Australië. Keogh leerde al vroeg piano spleen en als tiener gitaar. Het thema van ‘Mission Impossible’ was één van zijn favoreiete nummers om te spelen. Een carrière in de rechtspraak lag voor hem klaar (Keogh is afgestudeerd in de rechten), maar hij koos aan het eind van de zeroes voor de muziek.
Gewapend met een ukulele en een gitaar ging hij de bars en clubs in Melbourne af om te spelen. Om een scheiding aan te brengen tussen zijn privé leven en dat als muzikant, koos hij voor de naam Vance Joy, naar de verteller uit de roman ‘Bliss’ van de schrijver Peter Carey uit 1981, dat in 1985 is verfilmd.

test op Facebook

‘Riptide’ is reeds een hit geweest in Australië (3x platina), Ierland en Groot-Brittannië. De basis van het nummer schreef Vance al in 2008, maar pas in 2012 werkte hij het verder uit. Vervolgens zette hij een ruwe versie op Facebook om de reacties te testen. Deze waren lovend, waarop hij het nummer verder uitwerkte. 

Een jaar geleden werd het in Australië uitgebracht waar het pas begin dit jaar de 6e plaats bereikte en driedubbel platina werd. Het nummer staat op de EP ‘God loves you when you’re dancing’. Het optreden in 2013 op het festival South by Southwest, leverde hem een platencontract op bij Atlantic Records voor 5 albums! De eerste wordt deze zomer verwacht.

remix

De titel ‘Riptide’ ontleende Vance Joy aan de naam van een motel waar hij vroeger vaak verbleef met zijn familie. ‘Riptide’ is al een tijdje bij ons uit, maar miste telkens de Single Top 100. Deze week lukt het wel en dat dankt hij vooral aan de Flic Flac remix van ‘Riptide’. Flic Flac is het duo Kevin Richi en Max Gain uit Wenen, Oostenrijk. De twee kennen elkaar sinds een ontmoeting op Ibiza, waar ze er achter kwamen dezelfde passie voor muziek te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten