zondag 26 oktober 2014

Kendrick Lamar bewerkt Isley brothers

#96 Kendrick Lamar: I

Met uitzondering van het album Good Kid, M.A.A.D. City (#45 in 2013), heeft Kendrick Lamar nog nooit een notering bij ons behaald. ‘I’ is dus zijn eerste singlehit en dat dankt Lamar vooral door het gebruik van ‘That lady’ van the Isley brothers (#20 in 1973). ‘That lady’ is niet alleen gesampled, maar door Lamar opnieuw opgenomen en verwerkt in ‘I’, dat de voorloper is van zijn derde album dat nog dit jaar wordt verwacht.

vernoemd

Het kon eigenlijk niet anders of Kendrick Lamar Duckworth (Compton, Californië, 17 juni 1987) moest wel artiest worden. Zijn moeder koos de naam Kendrick, als eerbetoon aan Eddie  Kendricks, één van de leadzangers van de Temptations, dus dat ‘schept’ verplichtingen.

Op zijn achtste ging de knop om bij Kendrick Lamar, nadat hij aanwezig was geweest bij de opnamen van de videoclip ‘California love’ van 2Pac feat. Dr. Dré. De opnamen maakten veel indruk bij de jonge Kendrick. Acht jaar later nam hij onder de naam K-Dot de mixtape Youngest Head Nigga in Charge (Hub City Threat: Minor of the Year) op, dat de aandacht kreeg van lokale radiostations en hem een platencontract opleverde.

De jaren daarna deed Lamar veel ervaring op met optredens en bracht hij twee cd’s uit: Section.80 (in 2011) en het eerder genoemde Good Kid, M.A.A.D. City (in 2012).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten