zondag 23 november 2014

Tom Odell covert the Beatles

#89 Tom Odell: Real love

Ieder jaar wordt voor de kerstcampagne van het Britse warenhuis John Lewis een kerstcommercial opgenomen. Popartiesten worden dan uitgenodigd om een eigen uitvoering te maken van een bestaand nummer. The Feeling, Amy MacDonald en Ellie Goulding zijn enkele van die artiesten. Vorig jaar nam Lily Allen het nummer ‘Somewhere only we know’ van Keane onderhanden en scoorde daar in eigen land een #1-hit mee.
Dit jaar werd Tom Odell benaderd, bekend van de hit ‘Another love’ (#6 in 2013), in de 53e week gestegen naar #79. Tom doet het nummer ‘Real love’ van the Beatles, dat te horen is bij een humoristisch filmpje rond een pingu├»n.

‘Real love’ was in 1996 een hit voor the Beatles (#21), geschreven door John Lennon. De eerste opname van het nummer dateert uit 1977, door Lennon thuis opgenomen met een cassetterecorder. Het nummer was bestemd voor een theaterstuk met de werktitel ‘The ballad of John & Yoko’. In 1979 en 1980 nam hij nog een aantal versies op met als titel ‘Real life’. Lennon liep met de gedachte het te gebruiken voor het album Double Fantasy, dat in 1980 verscheen, een maand voor zijn dood.

Pas in 1988 kwam het nummer boven water, toen het te horen was in de film Imagine: John Lennon. Het duurde nog tot 1995 dat ‘Real love’ de versie werd zoals we die kennen. Het nummer kwam toen, met onder andere ‘Free as a bird’, terecht op the Beatles Anthology.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten