vrijdag 17 april 2015

Hitflits: Bezoekers HMH belonen Beth Hart met #1-album;Parijs van Kenny B naar #1

Vorige week zaterdag stond de Amerikaanse zangeres Beth Hart voor het eerst in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar trakteerde ze haar fans op een geweldig concert. Deze week belonen de fans haar met een #1-notering van haar album Better Than Home. Tot nu toe was ze nooit hoger gekomen dan de achtste plaats, met Bang Bang Boom Boom in 2012.
Toch was die eerste plaats voor Better Than Home nog helemaal niet zeker. Begin deze week werd de albumlijst aangevoerd door de Ladies of Soul met hun album Live At The Ziggodome 2015. Zij moeten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats, gestegen vanaf #60. Toch is er een eerste plaats voor de Ladies of Soul deze week, maar dan in de DVD Muziek Top 30. Daar komt Live At The Ziggodome 2015 binnen op #1 en evenaart daarmee Live At The Ziggodome 2014 dat vorig jaar ook op #1 kwam.

TOP 5

1. EW  Beth Hart: Better Than Home
2. (2)   Jannes: Zoals Ik Ben
3. (60) Ladies of Soul: Live At The Ziggodome 2015
4. (1)   Kovacs: Shades Of Black
5. (57) André Hazes: Hazes 100, dankzij de film Bloed, Zweet & Tranen, stijgt deze box 52 plaatsen naar #5 en staat nu drie plaatsen hoger dan in de week van binnenkomst, 30 september 2006!

Gaan we direct over naar het restant eerste weeks:
#10 Calexico: Edge Of The Sun
#13 New Wave: New Wave
#19 Shawn Mendes: Handwritten
#22 Villagers: Darling Arithmetic
#28 Splendid: The Good Life
#29 Eels: Royal Albert Hall
#57 Status Quo: Live At The Roundhouse
#81 the Outsiders: Golden Years of Dutch Pop Music
#89 the Wombats: Glitterbug
#95 Tyler the Creator: Cherry Bomb

SINGLES

Met ‘Als Je Gaat’ debuteerde de Surinaamse zanger Kenny B begin dit jaar in het Nederlands. Ondanks veel airplay flopte het nummer. Maar het nummer krijgt binnenkort vast een herkansing, nu zijn tweede Nederlandstalige single ‘Parijs’ naar de eerste plaats stijgt van de Single Top 100.

TOP 5

1. (4)   Kenny B: Parijs (eerste week)
2. (1)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
3. (39) Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again, al #1 in de Amerikaanse singlelijst en  vermoedelijk zondag ook in de Britse singlelijst
4. (2)   OMI: Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
5. (5)   Lost Frequencies: Are You With Me

‘Bitch Better Have My Money’ van Rihanna kwam twee weken geleden binnen op #82. Vorige week viel het net buiten de boot, maar gaat deze week op herhaling op #37. Vanaf volgende week zal er nog een track bijkomen van Rihanna. Vandaag lanceerde ze ‘American Oxygen’, een nummer dat gebruikt is voor de campagne van de NCAA MArch Madness, een basketbal evenement dat onlangs is gehouden.

Naast Wiz Khalifa feat. Charlie Puth met ‘See You Again’, dat van 39 naar #3 stijgt, is er nog één grote stijger: ‘Goodbye’ van Feder feat. Lyse dat in de vierde week twaalf plaatsen winst boekt en op #28 uitkomt.

Sinds the Common Linnets (12 tracks op 17 mei 2014) lukt het meerdere albums om tegelijk ook met tracks van het album een notering te krijgen. Deze week lukt dat het hiphop collectief New Wave, dat met het gelijknamige album op #13 binnenkomt in de Album Top 100 en gelijktijdig met niet minder dan negen tracks de Single Top 100. Op bijna alle tracks doet rapper Ronnie Flex mee:

#47 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Zeg Dat Niet
#58 Ronnie Flex & SFB: Nigga Als Ik
#60 SFB, Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Bokoesam: Investeren In De Liefde
#63 Bokoesam, Ronnie Flex, Def Major, Lil’ Kleine, Jandro & Idaly: No Go Zone
#65 Ronnie Flex, Idaly, Lil’ Kleine, Bokoesam, Jonna Fraser: Hoog/Laag
#78 Frenna: Langste SMS
#82 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs
#93 Ronnie Flex, Jandro, Cartiez, Lijpe: Vallen In De Club
#99 Jonna Fraser, Lijpe, KM en Ronnie Flex: Kan Er Niet Omheen
Daarnaast staat Ronnie Flex ook nog met ‘Ravotten’ met Mr. Polska genoteerd, dat in de tiende week op #74 blijft staan.

Tot slot de andere nieuwe noteringen:
#15 Jeroen van Koningsbrugge: Wit Licht, vanavond is Jeroen te gast in RTL Late Night, om het nummer live te zingen en te komen praten over zijn andere project, Jurk!, samen met  Dennis van de Ven
#57 Django Wagner: Ik Hou Nog Steeds Van Jou
#65 Jess Glynn: Hold My Hand
#66 Tiësto & KSHMR feat. Vassy: Secrets
#89 Matoma & the Notorious B.I.G. feat. Ja Rule & Ralph Tresvant: Old Thing Back
#91 Robin Schulz feat. Ilsey: Headlights
#98 Listenbee feat. Naz Tokio: Save Me

Morgen is het Record Store Day, de dag waarop wereldwijd diverse  artiesten optreden in platenwinkels en bijzondere (vinyl) albums te koop zijn. Stap morgen dus één van de 90 winkels binnen en laat je verrassen door de muziek. Nederland is met $14,1 miljoen (een stijging van 50,2%), de op vier na grootste markt voor vinyl. Het afgelopen jaar maakten vinylverkopen al meer meer dan 11% uit van de totale fysieke markt in Nederland. De opmars van vinyl lijkt dus niet meer te stuiten.

Het effect van Record Store Day op de albumverkopen, zullen we volgende week zien in de Album Top 100. Daarover gesproken, de achtergronden bij de nieuwe noteringen van deze week vind je morgen terug op de nieuwspagina van 3FM.

albumlijst terug op de radio

Tot slot een luistertip: vanaf deze week kun je een aantal van de nieuwe noteringen ook horen. Zondag presenteert Hans Schiffers op NPO Radio 2 tussen 18.00 - 20.00 de Mega Album Top 50 show, met aandacht voor nieuwe noteringen, classic albums en de allereerste #1 uit mei 1969.

En met een nieuwe #1 en zestien nieuwe noteringen maken we ons dit weekend ook nog op voor een nieuwe Megaman. Een mooi (muziek)weekend gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten