vrijdag 10 april 2015

Hitflits: Kovacs pakt eerste plaats in Album Top 100

De 3FM Serious Talent Award 2015 ging dinsdag aan haar neus voorbij, Rondé sleepte deze in de wacht en heeft met 'We Are One' wederom een Megahit te pakken. Beter verging het haar donderdagavond, toen ze een 3FM Award won in de categorie ‘beste nieuwkomer’
En vandaag volgt het beste nieuws dat een beginnend artiest kan overkomen: een #1-album. Want Sharon Kovacs, ofwel Kovacs, is met Shades Of Black de nieuwe #1 in de Album Top 100! Aanstaande woensdag is er weer taart voor Sharon, want dan viert ze haar 25e verjaardag!

TOP 5

1. EW  Kovacs: Shades Of Black
2. EW  Jannes: Zoals Ik Ben
3. (1)   Selah Sue: Reason
4. (4)   Mark Knopfler: Tracker
5. EW  Glennis Grace: Bitterzoet Live & Studio Sessies

Gaan we direct over naar het restant eerste weeks:
#22 Brian Wilson: No Pier Pressure
#24 Original Soundtrack: Bloed, Zweet & Tranen
#29 the Miseries: Miseries
#39 Original Soundtrack: Furious 7
#42 All Time Low: Future Hearts, dit weekend de nieuwe #1 in de Britse albumlijst. Van het album zijn er meer dan 19.400 verkocht, 278 meer dan Chaos And The Calm van James Bay.
#45 Hansi Hinterseer: Het Mooiste Van Hansi Hinterseer
#54 Mulder & Mulder: Samen Een
#60 Ladies of Soul: Live At The Ziggo Dome 2015
#74 Pokey LaFarge: Something In The Water
#81 Gov’t Mule: Dub Side Of the Mule
#87 Halestorm: Into The Wild Life
#97 Ryley Walker: Primrose Green

vinyl populairder dan ooit

De populariteit van vinyl neemt toe, misschien wel dankzij de Vinyl Album Top 50, die deze week een half jaar bestaat. Iedere woensdag besteed 3FM dj Roosmarijn Reijmer aandacht aan de lijst in ‘3 voor 12 radio’.

In het Verenigd Koninkrijk zijn in 2014 zo’n 1,3 miljoen vinylalbums verkocht en de verwachting is dat het in 2015 meer dan 2 miljoen worden. In het eerste kwartaal van 2015 zijn er daar in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014, meer dan 69% meer vinylalbums verkocht en 23% vinyl singles!
Over het eerste kwartaal heeft Noel Gallagher’s High Flying Birds zowel het bestverkochte vinylalbum (Chasing Yesterday) als vinylsingle (‘Balld Of The Mighty I’). Deze ontwikkeling heeft de OCC, de instantie die de Britse hitlijsten samenstelt, doen besluiten, om vanaf deze week weer een vinyl album én singlelijst te introduceren. Maandag volgen de eerste lijsten.

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On (tweede week)
2. (2)   OMI: Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
3. (3)   Rihanna, Kanye West & Paul McCartney: FourFiveSeconds
4. (17) Kenny B: Parijs
5. (4)   Lost Frequencies: Are You With Me

De grootste stijgers:
#22 (30) Jason Derulo: Want You To Want Me
#26 (34) Martin Garrix feat. Usher: Don’t Look Down
#41 (50) Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber: Wher Are Ü Now
#71 (87) Calvin Harris feat.Haim: Pray To God

Alvorens we overgaan naar de eerste weeks noteringen, even aandacht voor een zangeres die eigenlijk in eerste instantie cabaretier is, Claudia De Breij. Haar ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ ging vorige week voor de elfde keer op herhaling op #90. Deze week stijgt het nummer naar de 55e plaats en daarvoor is grotendeels The Passion verantwoordelijk voor.

Tijdens de vijfde editie, die vorige week donderdag werd uitgezonden vanuit Enschede, zong Jeroen Van Der Boom (Petrus), samen met Jim de Groot (Jezus) het nummer van Claudia. Aangezien geen van de nummers die dit jaar is gezongen in the Passion nog is uitgebracht (de KRO/EO is bang voor het Commissariaat voor de media), wordt gegrepen naar het origineel, van Claudia De Breij dus. ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, dat in februari 2014 de tweede plaats bereikte, staat nu voor de 48e week genoteerd en zeker niet voor het laatst!

eigen versie

Overigens zal er toch een nummer uit deze editie uitkomen: ‘Wit Licht’ door Jeroen van Koningsbrugge. Hoewel het Commissariaat groen licht heeft gegeven voor een release, liet Jeroen donderdag weten een eigen versie uit te brengen. Vandaag moet deze zijn opgenomen, de kosten, zo’n € 1500,-- zou Jeroen voor zijn eigen rekening nemen. Aanstaande maandag is de primeur op Q-music in het ochtendprogramma van Mattie & Wietze en daarna is het te koop op iTunes. De opbrengst gaat naar Orangebabies.

Update 12-4-2015:
Jeroen heeft het nummer vrijdag opgenomen en zaterdagmiddag kon het op Itunes worden besteld. Inmiddels is ‘Wit Licht’ al meer dan 1000 keer voor genoteerd. Maandag krijgen de vroege vogels het nummer en kan het ook direct worden gedownload. Aan een release op Spotify wordt nog gedacht. Met alle publiciteit en het feit dat de volledige opbrengst naar Orangebabies gaat, zit een grote hit in het verschiet. Wellicht aanstaande vrijdag wel de nieuwe #1 in de Single Top 100.

Heb je nog de nieuwe noteringen te goed, hier komen ze alle vier:
#39 Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again, nummer is een ode aan de acteur Paul William Walker IV, op 30 november 2013 overleden bij een auto-ongeluk. De film Furious 7, waarin hij de hoofdrol speelde, was nog maar half af. Vervolgens is de film afgerond met zijn broers Caleb en Cody als stand-in.

#78 Kovacs: Diggin’, opvolger van 'My Love' (#32 in juni 2014) en ook een voormalige 3FM Megahit

#97 Meghan Trainor: Dear Future Husband, derde hisingle van haar album Title

#98 Ed Sheeran & Rudimental: Bloodstream, originele versie, track van het album X van Ed Sheeran, stond in juni een weekje op #44. Het nummer is mede geschreven door Rudimental en Johnny McDaid en Gary Lightbody van Snow Patrol. Eind 2014 maakt Rudimental een remix.

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend werken we deze hier en daar nog wat bij. Maar zaterdag kun je op de nieuwspagina van 3FM al terecht voor de albumsnippers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten