zondag 21 augustus 2016

Duits succes voor Lil’ Kleine

#17 Lil’ Kleine: Vakantie

Vorige week waren we er even niet, maar hadden we het vakantieadvies van Lil’ Kleine  opgevolgd: ‘Je moet op vakantie ouwe!’. Daarvoor hoef je niet persé naar Ibiza, zoals Kleine, Texel voldeed ook zeer goed. Alleen hadden er wel wat minder muggen mogen zijn!

Tipten we voor onze vakantie ‘Vakantie’ van Lil’ Kleine nog als een mogelijk kanshebber voor de eerste plaats, inmiddels blijkt dat veel te hoog gegrepen. Vorige week kwam het nummer binnen op de 12e plaats, maar deze week zakt het al naar de 17e plaats. Als het zo doorgaat, dan is de vakantie-hit van Kleine een kort leven beschoren.

Stoff & Schnaps

Maar er is ook goed nieuws voor Lil’ Kleine. ‘Drank & Drugs’, zijn #1-hit vorig jaar met Ronnie Flex, dreigt in de Duitse versie, ‘Stoff & Schnaps’, een hit te worden bij onze Oosterburen. Het nummer, opnieuw ingezongen door het duo, komt de Duitse Top 100 binnen op de 85e plaats. Jammer alleen dat het duo niet de moeite heeft genomen een nieuwe videoclip te schieten.

Volgens Jochen Tierbach, de Oostenrijkse Megaman die ook de Duitse lijsten in de gaten houdt, is ‘Stoff & Schnaps’ de derde Nederlandse raphit daar. De eerste Nederlandse rappers waren M.C. Miker G & Deejay Sven die in 1986 vijf weken op de eerste plaats stonden met ‘Holiday Rap’. Later bereikte hun ‘Celebration Rap’ nog de 30e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten