zondag 21 augustus 2016

onder de rokken lied breekt door in Europa

#90 Imany: Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix)

Deze week komen er twee nummers de Single Top 100 binnen, die dat te danken hebben aan een remix. De eerste is ‘Don’t Be So Shy’ van de Franse zangeres Imany, dat door twee Russische dj’s onderhanden is genomen.

onder de rokken

Imany (= Nadia Mladjao, Martigues, 5 april 1979), was atleet en mannequin (onder andere voor Calvin Klein), voordat ze in 2011 het album The Shape Of A Broken Heart uitbracht. Zowel in Frankrijk, Griekenland als Polen kreeg ze voor het album een platina plaat. ‘Don’t Be So Shy’ is een nummer afkomstig van de soundtrack bij de film Sous Les Jupes Des Filles, waarvoor ze alle muziek schreef. De letterlijke vertaling luidt: ‘onder de rokken van de meiden’. Imany betekent in het Swahili geloof.

De remix van ‘Don’t By So Shy’ werd gemaakt door het Russische duo Filatov & Karas. Sinds 2012 werken Dmitrij Filatov en DJ Karas (= Aleksej Osokin) samen; hun basis in Moskou. Dankzij hun remix is het nummer nu in grote delen van Europa een enorme hit, met #1-noteringen in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Polen en Rusland. Met zes weken op de eerste plaats, is het nummer in Duitsland de zomerhit van 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten