zondag 9 oktober 2016

Jayh feat. SBMG & Broederliefde promoten lachgas

#58 Jayh feat. SBMG & Broederliefde: Ballon

Leuk, een ballonvaart! Ook als je hoogtevrees hebt. Maar dat bedoelen Jayh feat. SBMG & Broederliefde vast niet met hun nummer ‘Ballon’, voorloper van het album Leef van Jayh.

lachgas

Deze ‘Ballon’ slaat op de huidige rage: ballonnetjes met lachgas. Dit gas wordt soms gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties en recreatief als roesmiddel. Al in de jaren ’90 kon je op party’s ballonnen kopen die gevuld waren met  distikstofmonoxide, de scheikundige naam voor lachgas.
Lachgas voel je vrijwel direct. Het effect merk je enkele minuten en dan zakt het weg. Sinds juli van dit jaar valt lachgas onder de Warenwet en niet meer onder de Geneesmiddelenwet. Het gebruik is legaal en niet aantoonbaar met behulp van drugstesten. Kijk voor gebruik naar de werking én de risico’s (altijd vanuit de ballon, nooit vanuit een fles lachgas tot je nemen!) op de site van het Drugsinfoteam.

festival

‘Ballon’ Jay feat. SBMG & Broederliefde is naast de diXte, deze week op FunX, het thema van de vierde editie van het Urban Music Festival, dat op 4 november wordt gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar treedt de crème de la crème van de Nederlandse hiphopscene op, waaronder Jonna Fraser, Cho en natuurlijk de artiesten van ‘Ballon’: Jayh feat. SBMG & Broederliefde. Daarnaast is er een oldschool podium waarop onder andere the Partysquad, Def Rhymz en K-liber los gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten