zondag 9 oktober 2016

Broccoli blijkt niet alleen een groente te zijn

#87 D.R.A.M. feat. Lil Yachty: Broccoli

In ruim drie maanden tijd is de videoclip van ‘Broccoli’ door D.R.A.M. feat. Lil Yachty bijna 45 miljoen (!) keer bekeken. Dat zullen voornamelijk mannelijke kijkers zijn, want de vrouwen komen er niet goed van af. Als ze in beeld komen, dan ‘bubblingen’ ze, ofwel schudden met de billen. Ook de teksten zijn alles behalve vrouwvriendelijk, waaruit blijkt dat ‘Broccoli’ niet alleen één van onze favoriete groenten is, maar ook een drug.

Verantwoordelijk voor ‘Broccoli’ zijn D.R.A.M. feat. Lil Yachty. Achter D.R.A.M. zit de op 3 augustus 1988 in Duitsland geboren Shelley Marshaun Massenburg-Smith. Zijn Amerikaanse moeder was gestationeerd op een basis in toen nog West-Duitsland. Smith groeide op in Hampton, Virginia. Gospelmuziek heeft hem sterk beïnvloed. Zelf zong hij in het plaatselijke kerkkoor en zijn moeder had een eigen gospelgroep. Buiten de kerk luisterde hij veel naar de soulmuziek van Al Green.

Beyoncé

Tijdens het voortgezet onderwijs schreef Smith zijn eerste raps. Studeren was niet aan hem besteed, muziek meer. In 2014 verscheen zijn eerste mixtape #1EPICSUMMER, met daarop het nummer ‘Cha Cha’, dat bekend werd toen Beyoncé het nummer oppikte. Het jaar daarop verscheen de EP nogmaals, nu onder de titel #1Epic. Zijn artiestennaam D.R.A.M. is een acroniem van Does Really Ass Music. Deze maand verschijnt zijn album Big Bay D.R.A.M.

De andere artiest op ‘Broccoli’ is Lil Yachty. Miles Parks McCollum (Mableton, Georgia, 23 augustus 1997) is degene die zich achter Yachty verschuilt. Vorig jaar bracht hij zijn EP Summer Songs uit, in maart verscheen Lil Boat, zijn eerste mixtape en hij is druk bezig met zijn eerste album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten