vrijdag 7 oktober 2016

Hitflits: O’G3NE scoort met We Got This het allereerste #1 zussen album

Na de storing vorige week, waardoor we pas op zondag de definitieve Hitflits konden presenteren, is deze er gewoon weer op vrijdag. En opnieuw heeft de Album Top 100 een nieuwe lijstaanvoerder, want ook de Canadese zanger Shawn Mendes lukt het niet langer dan één week te imponeren met zijn album Illuminate.

derde keer raak

Hun vorige twee albums, nog uitgebracht onder hun eigen namen, Lisa, Amy & Shelley, reikten tot ver buiten de top 10: 300%  (#26 in 2008) en Sweet 16 (#45 in 2011).
Met  hun derde album, We Got This, maar nu als O’G3NE, met onder andere de geflopte single ‘Take The Money And Run’, is het raak. Het album knalt, mede dankzij een hoge voornotering bij Bol.com, binnen op de eerste plaats  en is het dertiende #1-album dit jaar. Vorig jaar op deze tijd stond de teller al op 29!

familiealbums

O’G3NE wordt gevormd door drie zussen Lisa, Amy & Shelley Vol. Nog maar één keer eerder bereikte een album van uitsluitend drie familieleden de eerste plaats. Dat was in 1999  One Night Only van Barry, Robin & Maurice Gibb, ofwel the Bee Gees.



Daarnaast zijn er nog twee #1-albums waar drie broers aan meewerkten: The Seventh One van Toto in 1988 en Past To Present 1977 -1990, beide van Toto met de broers Jeff (drums), Mike (basgitaar) en Steve (keyboards) Porcaro. Ten tijde van Toto IV in 1988, waarop hij cello speelt, was Mike Porcaro nog geen officieel lid van de groep.

En hoe zit het met zussen?
Drie keer bereikte een album met zussen de eerste plaats, maar dat ging om twee zussen:
Jacqueline en Anna Govaert van Krezip. Met Nothing Less scoorde de groep in 2000 zelfs bijna het album van het jaar. Daarna haalden ze nog de eerste plaats met What Are You Waiting For (in 2005) en met Best Of Krezip (in 2008). Maar drie zussen die in hun eentje de top halen in de albumlijst? Dat is nog nooit eerder gebeurd. En dus is We Got This van O’G3NE het allereerste album van drie zussen dat de eerste plaats haalt in ons land!

the Voice

O’G3NE won in 2014 als eerste groep de vijfde editie van The Voice of Holland. Van de vier voorgaande winnaars en de winnaar na O’G3NE, scoorde alleen Ben Saunders een #1-album. Dat was in 2011 met You Thought You Knew Me By Now. Na The Voice, zetten de zussen zich in de kijker tijdens De Beste Zangers van Nederland.

tournee

Tot en met maart 2017 doet O’G3NE de nagenoeg uitverkochte theatertournee ‘Three Times A Lady’. Tijdens deze tournee wordt het album ook verkocht en die verkopen tellen ook mee voor een positie in de Album Top 100. Na de tour mag O’G3NE misschien wel aan de bak in Kiev, Oekraïne, om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

ALBUM TOP 5

1. EW  O’G3NE: We Got This
2. (1)   Shawn Mendes: Illuminate
3. (3)   Kinderen voor Kinderen: Deel 37 – Voor Altijd Jong!
4. EW  EpicaThe Holographic Principle
5. (4)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2

Wederom een week met een stroom aan eerste weeks noteringen, dus hierbij het restant:
#7 Van Morrison: Keep Me Singing
#8 Bon Iver: 22, A Million
#11 Opeth: Sorceress
#13 Pixies: Head Carrier
#22 the Slow Show: Dream Darling
#25 Solange: A Seat At The Table
#36 Eric Clapton: Live In San Diego
#46 Jimi Hendrix: Machine Gun – The Fillmore East First Show 12/31/1969
#48 Yello: Toy

#50 King of the World: Cincinnati
#55 Original Soundtrack: Hart Beat
#62 Craig David: Following My Intuïtion
#66 Drive-By Truckers: American Band
#77 Banks: The Altar
#96 Van Der Graaf Generator: Do Not Disturb
#98 Sela: Vreugde Van Mijn hart

SINGLE TOP 5

1. (1)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You (vierde week op #1)
2. (2)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (op iets meer dan 4%)
3. (3)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water
4. (4)   Martin Garrix feat. Bebe Rexha: In The Name Of Love
5. (6)   Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love

In de vierde week maakt ‘The Greatest’ van Sia feat. Kendrick Lamar de sprong naar de top 10. Het nummer boekt drie plaatsen winst en belandt op de negende plek. Voor Lamar is het zijn eerste, voor Sia haar vijfde top 10-notering.


Tot slot de eerste weeks noteringen:
#33 Niall Horan: This Town
#58 Jay feat. SBMG & Broederliefde: Ballon
#60 the Chainsmokers feat. Phoebe Ryan: All We Know
#87 D.R.A.M. feat. Lil Yachty: Broccoli

De Hitflits, gewoon weer op vrijdag, en dus is er zondag ook gewoon weer een uitzending van de Mega Album Top 50 op NPO Radio 2. En dan melden wij ons ook nog even weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten