zondag 2 oktober 2016

the Weeknd komt met derde album

#9 the Weeknd feat. Daft Punk: Starboy
      *** hoogste eerste weeks ***

In één week is de videoclip ‘Starboy’ van the Weeknd feat. Daft Punk wereldwijd meer dan 20 miljoen keer bekeken. Daarnaast is het nummer wereldwijd meer dan 30 miljoen keer gestreamd, waarvan 800.000 keer in ons land. Niet vreemd dus dat ‘Starboy’ in veel landen de hoogste eerste weeks is, bij ons op de negende plaats.
Die hoge binnenkomst levert beide acts hun tweede top 10-notering op. De heren van het Franse Daft Punk hebben er drie jaar op moeten wachten, ‘Get Lucky’ feat. Pharrell Williams bereikte in 2013 de tweede plaats. The Weeknd, afkomstig uit Canada, scoorde zijn eerste top 10-hit pas vorig jaar: een derde plaats voor ‘Can’t Feel My Face’. ‘Starboy’ is de voorloper van zijn gelijknamige, derde, album dat op 25 november verschijnt.

correctie 7-10-2016:
‘Starboy’ is niet de tweede, maar derde top 10-notering voor the Weeknd. Zijn eerste top 10-hit scoorde hij begin 2015, met 'Earned It', dat in februari van dat jaar twee weken op de achtste plaats stond. Peter, dank voor je oplettendheid. Blijf ons volgen.

2 opmerkingen:

  1. "the Weeknd, afkomstig uit Canada, scoorde zijn eerste top 10-hit pas vorig jaar: een derde plaats voor ‘Can’t Feel My Face’". Dat klopt volgens mij niet, want het was al zijn tweede top 10-hit. De eerste was 'Earned it' in februari 2015.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Peter: je hebt gelijk. We hebben de tekst er op aangepast. Dank voor je opmerking!

    BeantwoordenVerwijderen